Vad är Yorktown slaget?

Yorktown Slaget om 1781 var ett av de sista stora striden på marken under det amerikanska frihetskriget. Det började den 28 september 1781 och avslutades den 19 oktober 1781. Under loppet av Yorktown Battle, den amerikanska styrkorna anslöt sig den franska i en kamp mot den brittiska armén. General George Washington ledde de amerikanska trupperna, General Comte de Rochambeau fick den franska soldater, samt General Lord Cornwallis befallde den brittiska armén. Det hela började i slutet av sommaren 1781, Washington och Rochambeau hade just fått besked om att var Cornwallis läger i Yorktown, Virginia. Som ett resultat, skyndade de från New York för att möta upp med den franska flottan som stod under befäl av amiral Comte de Grasse. Vid tiden Washington och hans män kom, kunde de stanna av den brittiska armén. När Yorktown slaget var verkligen på gång, den brittiska generalen, Cornwallis, begärde förstärkningar av sin trupp. De franska och amerikanska armén började en lång bombardemang. Dock var det franska artilleriet mycket exakt. Sedan förstärkningar sändes aldrig till Cornwallis och fransmännen och amerikanerna fortsatte sitt bombardemang av franska och amerikaner, tvivel började bildas i åtanke Cornwallis. Därefter har förlorat två viktiga kulle befästningar efter nattens attack. Detta fastsatt i slutet och överlämnande var oundvikligt. Det var många patrioter under den korta Yorktown slaget vid 1781. För en, Thomas Nelson, som undertecknade självständighetsförklaringen, faktiskt uppmuntras Washington att skjuta på sin egen egendom, eftersom var Cornwallis huvudkontor där. På grund av patriotism Nelson och många gillar honom, blev seger kunna förklaras på sidan av den amerikanska för Yorktown Battle.

Cornwallis kapitulerade till Washington den 19 oktober 1781. I slutet av Yorktown slaget vid 1781, 8. 000 brittiska soldater tillfångatogs. Det fanns bara ett fåtal olyckor. Cornwallis skulle inte formellt möte med Washington och aldrig gått överlämnandet ceremonin. Dessutom var frihetskriget om att komma till ett avgörande slut till förmån för Amerika.

Som en intressant sida notera, hade fem dagar efter Yorktown slaget vid 1781 upphörde den brittiska flottan anlände-men för sent för att hjälpa den brittiska armén nederlag för amerikanerna och franska. Hundra år efter Yorktown slaget vid 1781, 1881, inträffade en ceremoni. USA: s flotta fartyg sändes till Chesapeake Bay. Än idag Cornwallis svärd som togs under avsägelsen som visas i Vita huset-för utan Yorktown slaget, vem vet om amerikanerna skulle någonsin besegrat britterna i kampen för självständighet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.