Vad är Legion of Honor?

Legion of Honor, eller hederslegionsorden , är Frankrikes högsta ordning, eller dekoration, som erkänner militära och civila såväl för sin tapperhet och ärlig tjänst till landet. Den 19 maj 1802, fastställdes Napoleon Bonaparte Legion of Honor som ett sätt att skilja mellan civila och soldater på ett sätt som inte hade något att göra med ridderlighet. Franska revolutionen och dess blod törst efter allt som var kunglig förstörde tidigare order av riket. Där tidigare bara adeln och officerare militärer kunde hoppas på att uppnå en sådan beteckning, erkände Legion of Honor alla som ställde ut förtjänst. The Legion of Honor är en sekulär organisation, med huvudkontor i Palais de la Légion d'honneur i Paris. Under det fransk-preussiska kriget 1870, den byggnad som inrymmer det brann, tillsammans med beställningen arkiv. Dess motto är Honor och Motherland , och det var den första i sitt slag att erkänna hedervärda tjänsten i modern tid. Den har likheter med en romersk legion med sina officerare, legionärer och kommendanter. Napoleon tillskrivs stor vikt symboliken i insignier att medlemmar av ordning bar, en gång sa att "det är med sådan grannlåt att män är dragna. " P

Kvinnorna var dekorerad med Legion of Honor år 1852, och de tre första ingår Virginie Ghesquière, Anne Biget och Marie-Jeanne Schelling-varav alla hade tjänstgjort i det militära. Under senare härskare och partier dom skall Legion of Honor har anpassats till de värden för den nuvarande administrationen. Varje krig såg tusentals nya utser, med mer än 55. 000 dekorationer i första världskriget, 20. 000 av dem icke-franska.

Idag finns det fem olika klasser inom Legion of Honor: Grand Cross, Grand Officer, befälhavare, befäl och Knight. Den nuvarande Frankrikes president fungerar som stormästare, även om Legion of Honor har ingen styrande. När en fransman utses i den ordning han eller hon börjar ut i klass Knight. För att stiga till de högre klasserna, måste han visa sig värdig av ny tjänst eller förtjänst. Åren mellan åtgärder är strikt utses.

Även utlänningar ofta igen av Legion of Honor, är de aldrig släpps in i ordning, utan snarare, dekorerad med Legionens insignier. Detta är ofta en artighet som ges till ledare och fruar till utlandet. Nästan 10. 000 amerikaner har fått äran sedan starten.

Utnämningen av framstående förtjänst belönas genom att få inresetillstånd till Legion of Honor, men en tilldelning av framstående förtjänst redovisas med en National Order of Merit beteckning. Det finns en kvot för hur många människor kan vara i ordning vid varje given tidpunkt. Insignier samband med Legion of Honor har strikta protokoll om hur och när den är sliten och vem som bär det. Insignier Legionen är för närvarande fem beväpnade Maltese Cross, hängde på ett djupt rött band med rosett. Beroende på klass av nominerade är det bärs på höger eller vänster bröst eller axeln eller hängas från halsen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.