Vad är Hope Diamond?

The Hope Diamond är en 45,52 karats fancy mörkt gråblå diamant nu i besittning av Smithsonian Institution i Washington, DC. I sitt nuvarande skick har Hope Diamond skurits ned till ett runt lysande form med ytterligare fasetter längs paviljongen, eller botten av sten, för att framhäva det rika färg och gnistrar av diamanter. Det ligger i en vit diamant halsband som omfattar 61 andra diamanter, och är bland de mest berömda diamanter i världen, tack vare sin ovanliga historia och färg. Den distinkta blåa färg Hope Diamond tros ha orsakats av bor orenheter i stenen, som har kategoriserats som VS1, vilket innebär att diamanten är svagt förmörkades när undersöks i mikroskop.

historia The Hope Diamond börjar på 1600-talet, när stenen köptes i Indien av en fransk köpman, Jean Baptiste Tavernier. Vid den tiden var stenen grovt diamantformade, var 112 2 /16 karat, och återfanns troligen under Kollur gruva i goldondern, Indien. Tavernier beskrev diamant som en lysande violett, och sålde det tillsammans med många andra diamanter till Louis XIV 1668. 1673, skära Sieur Pitau stenen ner till 67 karat, och den kom att kallas "Blue Diamond of the Crown" eller helt enkelt den "franska Blue. " Den återstående delen av kungsgård och 1749 återställdes för Louis XV. 1792 stals diamanten, tillsammans med många andra domstol juveler, under den franska revolutionen, och det försvann under jord för tjugo år.

Nästa protokoll från Hope Diamond inträffar år 1812, då en stor blå diamant uppstått i England, och flera misstänkta guldsmeder att det var den berömde franske Blue. Diamanten bytt ägare flera gånger innan de visas igen i den personliga katalogen Henry Philip Hope, Hope Diamond's namne. Ingen uppgift om varifrån stenen gjordes, och den bytte ägare, ibland acrimoniously, flera gånger innan de säljs till Cartier i Paris.

År 1910 visade Cartier The Hope Diamond till en rik ung klient , Evalyn Walsh McLean, som i början inte tyckte den diamant på grund av sin inställning. Cartier återställa det till en headpiece, vilket visade sig senare till halsbandet som visas just nu på Smithsonian. The Hope Diamond blev förknippas intimt med Walsh, som bar den ofta, tillsammans med en stor samling av andra ädla stenar, till sin död 1947. Hennes diamond samling köptes 1949 av Harry Winston, som ställt Hope Diamond på displayen i 10 år innan donera den till Smithsonian, där den finns idag.

The Hope Diamond har flera intressanta egenskaper som framkom under närmare granskning efter stenen förvärvades. Stenen har faktiskt en rödaktig rösterna under vissa ljus, även om denna färg är inte synlig för blotta ögat. Det är möjligt att när Tavernier först köpte den, den violetta färgen var mer uppenbara, och efterföljande styckning och recutting av stenen ändra karaktär stenens färg. Stenen också uppvisar försenad blomningstid. Liksom andra diamanter, kommer det att lysa trögt under ultraviolett ljus. När ljuset tas bort, dock blinkar Hope Diamond en djup röd färg innan fading. Det är också tros vara förbannad, på grund av sin komplexa och ibland ökänd historia.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.