Vad är British Museum?

British Museum grundades av kung George II av England år 1753, för att hysa den samling av antika föremål kvar till kungen av Sir Hans Sloane. Sedan dess har det blivit en av världens största och mest respekterade samlingar av mänskliga artefakter. Liksom de flesta brittiska nationella museer är British Museum gratis att besöka, och är väl värt en dag undersökningstillstånd vid besök i London.

Under sin historia har museet blivit välsignade med spektakulära samlingar donerats av artefakt jägare från hela världen. Kapten James Cook skickas rutinmässigt sin samling av prover och upptäckter från sina resor till museet för visning. Genom sekelskiftet 19th century, hade British Museum blir en stor samlare av egyptiska fornsaker, inklusive den berömda Rosettastenen, vilket gjorde att översättningen av hieroglyfer. Utöver det mänskliga artefakter, innehöll samlingen ursprungligen naturalier och ett enormt bibliotek, inklusive den enda överlevande exemplar av Beowulf . Dessa samlingar inkvarterades senare i separata institutioner, inklusive British Library och British Natural History Museum. Genom 1820-talet hade samlingen vuxit så enormt, köptes området kring den ursprungliga byggnaden och rekonstrueras för att hålla museet. Den nya gallerier och huvudbyggnader designades och byggdes av bröderna Robert och Sydney Smirke, samt byggnation i mer än tre decennier. Idag är museet i sin ursprungliga position och nyligen firade sitt 250-årsjubileum år 2003.

Idag har British Museum ett av de största samlingarna av människans historia i världen. Ursprungligen delades samlingen i tre ganska slumpartat kategorier: manuskript, tryckta böcker, och naturliga eller artificiella artefakter. Catch-all tredje kategorin var naturligtvis enorm, och leder till stora omorganisationer över tiden. Idag är kollektionen beskrivs med mycket mer precision med de avdelningar som främst inklusive regionala delar, såsom Asien, Egypten och Assyrien, och beskrivande grenar som mynt och medaljer, utskrifter och dokument, och förhistoria. En samling av historiska artefakter variera så kan inte existera utan kontroverser, och British Museum gnistor gott. Två av deras mest kända utställningar, s Elgin Marbles och Brass plack i Benin är under ständig lobbyn för att sändas tillbaka till sina hemländer. Dessutom har många invändningar mot visningen av egyptisk grav artefakter och hävdade att utgrävningen av dessa poster utgör allvarliga kränkningar mot gravskick av forntida egyptiska kulturen, och är ens att jämföra med grav råna. Historiskt sett har museet accepterat föremål inom mindre än vänlig omständigheter, vilket har lett till betydande dåliga känslor emellanåt.

Om du är i London och skulle vilja besöka British Museum, är det öppet varje dag från 10 AM till 5:30 PM, med sena timmar tillgängliga torsdag och fredag. Förbered dig på att tillbringa större delen av dagen här, eftersom samlingarna är stora och otroligt fascinerande för någon historia älskare. Stopp för ett mellanmål i museets café, eller kolla in en av de fina restaurangerna i närheten Holborn. British Museum är beläget i centrala London, och är lätt att nå med buss, tunnelbana eller till fots från någon central plats.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.