Som var Katherine Howard?

Katherine Howard var den femte hustru till kung Henry VIII av England och kusin till Anne Boleyn, Henriks andra hustru. Hon tros ha varit född 1521 och levde till endast 17 när hon avrättades för äktenskapsbrott och förräderi mot kungen. Forskare har i allmänhet inte varit snäll mot Katherine, kallade henne fåfäng, dåraktiga och tomma huvuden. Men hennes korta liv visar visar tecken på en solig och kärleksfull barn som inte kunde hantera det politiska livet i den engelska domstolen eller uppmärksamhet av svartsjuka King.

Som tionde barn i en fattig men framstående familj, 10-åriga Katherine Howard skickades att leva med en avlägsen relation, hertiginna av Norfolk. Även om det ingick Katherine i en rad romaner, en med hertiginnan sekreterare Francis Dereham. Relationen till Dereham orsakade Katarinas senare undergång, som de två kan ha etablerat en trolovning eller "precontract," anser kyrkan vara detsamma som äktenskap. Enligt vissa var Katherine Howard redan gift när hon kom in i domstolen kung Henry VIII.

Även Katherine Howard ansågs vara en vacker och charmig tjej, det var hennes familj ambition att makten att sätta henne i stånd att locka kungen. Howard familj var strikta katoliker, och ivrig att skjuta Henry VIII bort från sin protestantiska omvandling och tillbaka till den katolska fållan. Hon placerades som en dam som väntar på att drottning Anna av Kleve, som kungen försökte skilsmässa. Vid mötet den vackra 15-åriga Katherine, 49-årige Henry sägs ha minskat omedelbart förälskad.

Nästan genast efter Henriks nuvarande äktenskap upphävdes, Henry och Katherine Howard var gifta. Katherine tillbringade mycket av sin tid innehav utarbeta baler, maskerader och underhållning för domstolen. Ändå protestantiska fraktionen av domstolen, livrädd att de skulle förlora inflytande på grund av den katolska drottningen, började en desperat söka efter något sätt att få ner henne. Bevis på Katherine romantiska äventyr som ung flicka kom snabbt till ljus, men ärkebiskopen av Cranmer, konstaterade chefen för den protestantiska fraktion, ett brev från drottningen som tydde på att Katherine bedrev en aktuell olaglig affär.

Även om det kan antas att skrivelsen Cranmer gav till kungen smiddes inte är det ifrågasätts huruvida det faktiskt visade en fysisk affär. Henry, snabb att svartsjuka och raseri accepterade brev och berättelser om hennes tidigare romaner som bevis. Under förhör om hennes förflutna av Cranmer, den ohejdade Katherine gjorde ett dumt misstag genom att försöka vinna sympati, insisterade på att Dereham hade tvingat sig på henne. Om hon hade helt enkelt upp henne innan kontrakt, hennes äktenskap med kungen skulle ha förklarats ogiltiga och ogiltigförklarades rädda hennes liv. var försökte Katherine Howard och dömts för äktenskapsbrott, som i ett äktenskap med kungen utgjorde högförräderi. Det finns vissa belägg för hon anklagades felaktigt, eftersom hennes förmodade älskare "bekännelser gavs endast under tortyr. Hon blev halshuggen den 13 februari 1542.

Den femte queen of Henry VIII inte lämna mycket av ett arv, som Katherine Howard ansåg bara 18 månader. Som kusin Anne Boleyn, väckte hennes öde misstanke om trolldom och "dåliga blod" på Boleyn och Howard familjer, ett arv som skulle påverka Anne Boleyn dotter Elizabeth under hela hennes barndom och regeringstid som drottning. Ändå tyder på att Katherine Howard var en godhjärtad och snäll person, vars död till följd av politiska svek och hennes ungdomliga misstag.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.