Hur kan jag bygga en Teepee?

En Teepee är en portabel hem som var och fortfarande är, används av indianer. Det är också känt som en tipi eller tältkåta. Det är enkelt att bygga en Teepee, eftersom de är formade som ett tält, med ramen är tillverkad av stolpar. Ramen är sedan täckas av djurens skinn, vanligen buffel, eller stora bitar av bark. Det tog vanligtvis tolv eller fler buffel hudar, sys ihop, att göra en family-sized tältkåta.

form och konstruktion av en Teepee kan du bränna en brand inne i ditt hem. Rök öron görs i sidan av strukturen så att elden utlopp och frisk luft att cirkulera i hemmet. Den tepee dörr står oftast öster, hindra vindarna blåser elden ut eller orsakar hem för att antändas. Det är enkelt att bygga en Teepee som är 10 fot (3,04 m) lång. Det görs med duk, rep och tolv stolpar, minst 3 meter (91,44 cm) långa. Duken är skuren i formen av en halv cirkel som är 15 fot (4,57 m) lång med 30 fot (9,15 m) bred. Om du planerar att ha en eld brinnande i ditt Teepee, göra två rök flikar i mitten av duken. Innan du bygger en Teepee, måste du först skapa en dörr genom att stycka halva cirklar i varje ände av duken. Halva världen bör vara jämnt klippas så att de bildar en cirkel när duken är uppförd i formen av en kon. Designa en dörr genom att skära överskott duk i form av en cirkel något större än dörröppningen. Bifoga en tung fastnar på botten av dörren Hemming en ficka. Fäst dörren till duken genom att sy upp den strax ovanför dörröppningen. I nästa steg att bygga en Teepee är att linje de böjda kant halv cirkel med repet. Sy till duken säkert, eftersom det kommer att användas för att peg den Teepee till marken. Fäst öglor i repet för att trycka pinnarna igenom. Sy ett rep till toppen av Teepee att linda runt polerna när den uppfördes.

Formulär en trefot av tre av de starkaste polerna att bygga en Teepee. Fäst ihop dem i toppen med hjälp av rep. Uppföra återstående polerna mot stativet, bildar en konisk form. Lägg presenning över ramen och fäst det upptill med pinnar. Sträck duken så tätt som möjligt och koppla den till marken.

När du bygga en Teepee, men innan det är låst, står inför den mot öster för att förhindra vinden blåser ut elden. Öppna röken lappar så att de fungerar som skorstenar när elden brinner. Din Teepee är nu klar för användning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.