Vilken var Beat Generation?

Beat Generation var en av de största kulturella rörelser av nittonhundratalet. Hur började som ett litterärt fenomen snart nått en livsomvälvande inställning för tusentals människor runtom i världen. Det omfamnade originalitet och individualitet i hur människor tänkte och handlade. The beat generation kastade ut de gamla reglerna i litteratur, musik, kön och religion, och dess effekter är fortfarande kvar i världen idag.

De flesta människor betraktar författaren Jack Kerouac som konung beats. Det var Kerouac som myntade uttrycket beat , genom att hävda att han var ett beat generation. Med vilket han menade nedslagen, men också LYCKSALIG och vacker. Kerouac och poeten Alan Ginsberg, tillsammans med författaren William Burroughs, utgjorde kärnan i Beat Generation-en grupp människor som bröt mögel och bytte skriver för evigt.

Kerouac och hans grupp avfettat Times Square i New York, letar efter nya upplevelser. De sökte upp droger, tjejer, sprit, galningar och galna situationer. Kerouac var författare i Bibeln av Beat Generation, On the Road , som publicerades 1957, berättelsen om två gratis sprit som söker äventyr medan rida över och ifrågasätta, i hjärtat av Amerika. Det var hans spontana prosa som blev boken i en andlös berg-och dalbana rida som fortfarande inspirerar människor i dag.

etos the beat generation hade inflytande inom alla konstarter. Det verkade som om, på den tiden den unge bröt fri från gamla begränsningar. Marlon Brando och James Dean slet genom film skärmar. Jazz musiker som Charlie Parker och Dizzie Gillespie spelade sin musik utan hinder. Lenny Bruce var ifrågasätter rasism och sexualitet genom hans komedi rutiner. Konstnärer som Jackson Pollock exploderade på duken och riva isär de gamla mästarna. The beat generation var verkligen ett svar på andra världskriget som hade just avslutats. Frågor uppstod om gamla livsstil och sociala regler som människor förväntas följa. Många av de frågor som slår frågade hälsades med rättegångar och försökte förbjuda deras material. Ginsberg's och Burrough litteratur var föremål för förbud. En av Ginsberg mest kända dikter, Howl , fortfarande inte kan spelas på dagtid amerikansk radio. inte The beat generation var att ifrågasätta samhället, myndigheten och dess regler bara för sakens skull . Som Dylan sjöng, de tider de är en föränderlig . Folk var skriker efter något nytt på gång. Det var en ny känsla av frihet efter kriget, och Beat Generation gått i spetsen för att utforska den. I slutet av 1960-talet hade Beat Generation alla men imploderade. Stick-on Beatnik skägg såldes i affärer, och hippies hade kommit för att ta på mantel av beats. Kerouac avled 1969 efter frikoppla sig från beats. Ginsberg, Burroughs, Neil Cassady, Gregory Corso och många andra författare och ledargestalter, män och kvinnor, från den eran är borta.

Arvet att the beat generation gav till världen är inte bara finns i böcker. On the Road är fortfarande en av de mest populära böcker genom tiderna, men det är den fria tanken, alltid ifrågasätta credo som slår kommer att bli ihågkommen för. Om en person är fortfarande ifrågasätter en orättvis regel eller våga skapa en originell tanke, det är där anda the beat generation lever vidare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.