Vad var det engelska inbördeskriget?

engelska inbördeskriget var en period av konflikter fört över kontrollen av England, Skottland och Irland i mitten av 1600-talet. Händelserna under det engelska inbördeskriget var otroligt komplex, och slutade vid genomförandet av Charles I av England, och installation av Commonwealth of England, en regering som styrs England i nästan 12 år innan den brittiska monarkin återupprättats.

Charles I av England lade grunden för inbördeskriget i början av sin karriär. Han kämpade för att styra England, Irland och Skottland, och han gjorde ett stort misstag att försöka behandla dessa områden som en enda enhet, höja IRE i många delar av hans rike. Charles blev också engagerad i konflikter i Europa, vilket leder till oro bland ledamöterna i parlamentet. Under denna period i brittisk historia, var parlamentet svaga, endast hållas när det Monarch behövde kapital eller andra former av stöd. Som ett resultat, när Charles I kallas ett parlament i session för att samla in pengar för att betala för sitt engagemang i Europa, klagade medlemmarna bara bittert över de problem som de såg i regeringen, att leda kungen 1628 upplösa parlamentet. Han ropade inte annat parlament i 12 år. på 1630-talet, Charles I försökte väcka religiösa reformer i Skottland, och han blev avvisad sund. Skotska och engelska styrkor kämpade längs den skotska gränsen, och Charles I var ont om pengar, vilket leder honom ringa ett parlament igen år 1640. Parlamentet återigen talade i opposition mot monarki, och Charles I löst den inom kort efter att det bildats, vilket ledde till smeknamnet "The Short parlamentet. " Under enorma ekonomiska och politiska påtryckningar, upprättade kungen ännu ett parlament, och två år senare, England, Irland och Skottland tiden drabbades av kaos, och den första engelska inbördeskriget började. p

Anhängare av kungen kallades rojalister eller Cavaliers, och parlamentariker kallades Roundheads, efter kraftigt beskurna frisyrer. Under första och andra engelska inbördeskriget kämpade dessa fraktioner bittert för kontroll av England och Skottland, och ett antal politiska intriger komplicerar saken ytterligare. 1648, dessa konflikter kulminerade med ett utslag av avrättningar och en rättegång av kungen för förräderi, han blev avrättad 1649.

efter kungens avrättning, upplevde England en tredje inbördeskriget, som slutade med inrättandet av Samväldet. England styrdes främst av Oliver Cromwell, en stor ledare i engelska inbördeskriget 1653 till 1658, och hans son tog över som regel kort innan Charles II kom tillbaka från exil i Europa och återinsattes som kung av England. Charles II hade lärt sig sin läxa från det engelska inbördeskriget, och regeringen hade formen av en parlamentarisk monarki när det var återupprättas 1661.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.