Vad var det Kursk Disaster?

Kursk katastrofen var en händelse under 2000 då den ryska ubåten Kursk gick ner med alla händer. De 118 sjömän och officerare ombord dog, de flesta inom några minuter efter händelsen. Många nyhetskanaler fängslades av Kursk katastrofen och efterföljande försök rädda, och ett antal av konspirationsteorier snurra runt den kedja av händelser som ledde Kursk att sjunka.

beställdes Detta Oscar II-klass 1994. Den 12 augusti 2000, Kursk seglade mot Barents hav tillsammans med en annan ubåt för en övning där Kursk var planerad att brand dummy torpeder. Allt om Kursk verkar vara i fungerande skick, inklusive dess två kärnreaktorer, men när torped förbereddes för lansering, inträffade en explosion.

Även om torped rummet i Kursk kan förseglas med hjälp av en vattentät dörr, var det oftast lämnas öppen. Detta visade sig vara dödligt när explosionen inträffade, med den öppna dörren så explosion rippa genom flera avdelningar. Flera sjömän omkom omedelbart, och många andra skadades allvarligt. Istället för beläggningsarbeten, Kursk sjönk, kanske på grund av förvirring ombord som gjorde det svårt att genomföra beställningar. När Kursk träff havsbottnen , en serie explosioner slet sönder ubåten. Dessa explosioner var tillräckligt starka för att registrera dig på seismografer i Europa, och de verkar ha orsakats av detonationen av ytterligare torpeder som trängdes när ubåten slog ned i havet, på 350 fot (108 meter).

Minst 23 personer överlevde, samlas i samma utrymme. Namnen på de överlevande var inloggad som en officer, som även antecknade ner anteckningar som blev alltmer förtvivlad eftersom sub liv stödsystem misslyckades. Inledningsvis sjömännen trodde att de skulle bli räddade, men så var inte fallet. Den ryska regeringen meddelade först att ubåten befann sig "tekniska problem", senare medgav att Kursk hade sjunkit och acceptera hjälp från de brittiska och norska regeringarna när de erbjudit sig att resa till platsen för förlisningen för en räddningsoperation. Det var inte förrän den 20 augusti att rädda fartyg nådde scenen, och på denna punkt hade alla händer ombord dog. Bevis tydde på att de överlevande sjömännen kan ha råkat starta en brand som dödade flera seglare ren och fått andra att kvävas eftersom branden förbrukat syre i ubåten. Över ett år senare,> Kursk Händelserna Kursk katastrofen var spännande för medierna, eftersom de gav en tydlig illustration av den ryska regeringens förkärlek för sekretess. Vissa personer föreslog att om ryssarna hade bett om hjälp med den 12 augusti, skulle det ha varit möjligt att nå platsen tidigare, och några av de sjömän kunde ha räddats. Förenta staterna var irriterad också när dess erbjudande om bistånd var snubbed.

Conspiracy teoretiker har hävdat att Kursk faktiskt sjunkit som en följd av en kollision med en annan ubåt, med USS Memphis ofta fingrade som den skyldige. Andra har sagt att fartyget skulle ha drabbats av en torped. Bekräftade dock inspektion av fartyget efter bärgningen att Kursk sjönk till följd av en oavsiktlig explosion, som visserligen tragiska, var långt ifrån olycksbådande.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.