Vad var det IT-bubblan?

IT-bubblan var ett börsbubblan som poppat till nästan förödande effekt under 2001. Den drevs av en ökning av webbplatser och den tekniska industrin i allmänhet, och många av dessa företag gick under eller lärt sig några viktiga lärdomar när bubblan till slut sprack. Många investerare förlorade stora summor pengar på IT-bubblan, bidrar till att utlösa en mild lågkonjunktur i början av 2000-talet. Analytiker noterade att vissa företag inte verkar vara nyktrat som brast i flaskorna när webben 2. 0 satte igång en ny omgång av investeringar och spekulation kring 2004. P

Flera faktorer samverkade till att göra att IT-bubblan, vilket brukar definieras som den period av investeringar och spekulation på Internet företag som inträffade mellan 1995 och 2001 . 1995 markerade början på ett stort hopp i utvecklingen av Internet-användare, som sågs av företag som potentiella konsumenter. Som en följd härav birthed många Internet nyetableringar i mitten till slutet av 1990-talet. Dessa företag kom att kallas "näthandelsföretag," efter. com i många webbadresser.

Många av dessa företag bedriver ovanliga och vågad affärsmetoder med de förhoppningar som dominerar marknaden. Mest engagerade i en politik för tillväxt vinst, förutsatt att om de byggt upp sin kundbas, skulle deras vinster öka. Många näthandelsföretag också förbrukat en hel del energi i marknadsdominans, försöker hörn merparten av kunderna för ett särskilt behov.

Investerare svarade på vågad affärsmetoder med pengar, massor av det. Den amerikanska börsen steg dramatiskt under dot-com-bubblan, med hundratals företag som grundades vecka, särskilt i tech oroshärdar som Silicon Valley nära San Francisco. Många associerar överdådiga livsstil med dot-com-bubblan, eftersom företag regelbundet sponsrade exklusiva evenemang fyllt med fin mat och underhållare. Vid konferenser och evenemang med fokus på den tekniska branschen var den kombinerade underhållning kostar ibland räknas i hundratusentals dollar.

Tyvärr för många företag och investerare visade att tillväxten i den högteknologiska sektorn vara en illusion. Flertal uppmärksammade rättsfall riktade tech företag för skrupelfria affärsmetoder, inklusive gränsfall monopol, och börsen började falla ned i en allvarlig korrigering. En nedgång i företagens utgifter i kombination med marknadens korrigering för att hantera en allvarlig finansiell slag mot många näthandelsföretag och tekniska företag började lägga sig, en efter en.

Frågan om dot-var bubblan förvärras av yttre faktorer, såsom ökad outsourcing som lett till omfattande arbetslöshet bland dator utvecklare och programmerare. Marknaden tog också en stor nedgång i efterdyningarna av terroristattackerna i Förenta staterna 2001, och företag som hade ägnat sig åt tarvliga eller tvivelaktig bokföring fångades huvudsakligen med byxorna ner i en rad statliga utredningar. Förlusten av konsumenternas förtroende för den tekniska branschen även låga resultat näthandelsföretag.

Ökningen av bredband i utvecklade länder bara några år efter kollapsen av IT-bubblan har varit en fråga som berör vissa finansiella analytiker, som känner igen ett återkommande mönster. Det växande antalet höghastighetståg användare lett till en ny ökning av antalet näthandelsföretag, framför allt webbplatser för sociala nätverk, och vissa investerare befarar att den tekniska industrin kan stå inför en bubbla 2. 0.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.