Vad är personlig integritet?

Privacy regler är regler och lagar som bestämmer hur informationen skall hanteras. Detta inkluderar information som lagras, begärt, eller delade. Dessa regler kan gälla individer, företag eller myndigheter.

Sekretess är allmänt betraktas som en grundläggande rättighet. I många länder är frågan tas så allvarligt att skydda privatlivet för vissa enheter utvecklas på federal nivå. Till exempel i USA, Federal Trade Commission (FTC) bestämmer hur integriteten måste hanteras av finansiella institut. Dessa bestämmelser inte bara redogöra för vilka organ som kan definieras som finansiella institutioner, men också framgå hur de som uppfyller kraven måste agera under vissa omständigheter. kan skydda privatlivet också ställas in på lägre nivåer. I vissa fall regler är inte en juridisk fråga. Istället får instituten binda sig att vissa förfaranden och standarder på eget initiativ.

Information, i många fall är känslig. När en person går till läkaren, är rekord mestadels hållit för hennes välbefinnande och för att skydda dem som behandlat henne. När en person utför en finansiell transaktion, ett rekord ofta förvaras att säkerställa korrekt redovisning. Dessa register kan gynna både kunden och tjänsteleverantören. Om, däremot, är denna information som erhållits av en tredje part, en persons privatliv kan kränkas och problem kunde uppstå.

Sekretess föreskrifter kräver många relationer mellan flera enheter. I vissa fall är dessa regler fastställa förfaranden för att uppfylla önskemål när en part söker information om en tredje part. Vissa tredje parter har inte rätt att få information utan medgivande av den person som informationen rör. Detta kan även vara sant om den tredje parten är en make /maka eller förälder. Det kan också finnas en gräns för vilken information man kan avslöja. Kan till exempel om en person är i en bilolycka, en auto försäkringsbolag begära journalanteckningar om krämpor till detta evenemang. Detta innebär dock inte ger automatisk rätt försäkringsbolag till en persons hela det medicinska journal. Att ge någon information som han inte har rätt till är inte det enda sättet att kränka någons integritet. Man måste också vidtas för att lagra den obligatoriska informationen på ett sätt som visar en strävan att skydda integriteten för de människor som den avser. En bank, till exempel, skulle kunna fällas för brott mot privatlivet förordningar om bokföring lagras i en öppen släpvagn bakom anläggningen.

Visar ordentlig ansträngning för att skydda känsliga information tar också hänsyn till hur en person kommunicerar med någon som är förknippade med. Personlig integritet kan reglera, t. ex. objekt som kan och inte kan skickas via posten. I många fall kan endast viss information delas över telefon. När denna information är personlig, måste insatser i allmänhet göras för att kontrollera identiteten hos den person som står på spel.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.