Vad är passiv valkampanjverksamhet?

Passiv valtaktik är en verksamhet där människor bär insignier samband med olika politiska kampanjer eller orsaker. Den anses "passiv" eftersom människor inte aktivt kampanjarbete, men de är definitivt ett politiskt utspel. Passiv valtaktik är av särskilt intresse i valet, eftersom många människor är rädda för att passiv valrörelse kunde skrämma folk som kommer till valurnorna för att rösta. Av denna anledning är det praxis förbjuden nära vallokaler på många områden, tillsammans med aktiva i valkampanjen.

"valkampanjverksamhet" bara är det praxis att främja en kandidat, orsak, eller kampanj. Till exempel kan någon som ringer banker för en politisk kandidat sägas vara valtaktik, eftersom han eller hon gör något aktivt för att stödja en kandidat. Å andra sidan, klädd i t-shirt med en kampanj logo på den är en relativt passiv handling, så det kan betraktas som passiv valtaktik. Det finns några viktiga saker att veta om passiv valrörelse på valdagen, och ett antal e-postmeddelanden har virvlande över Internet gör en mängd påståenden om passiv valrörelse. Den korta historien är att passiv valtaktik är förbjudet enligt lag i många regioner, vilket betyder att om någon närmar sig enkäter med politiska grejor, han eller hon kommer att uppmanas att täcka den politiska material upp.

Du kan inte vändas bort från valurnorna eller förvägras rätten att rösta , åtminstone i USA. Polling plats arbetstagare kan be folk att vända politiska t-shirts inside-out, eller ta bort knappar, pins och annat material från sina kläder. Vissa vallokaler har överdimensionerade t-shirts för människor att bära till valurnorna för att täcka politiskt material, eller stora ogenomskinliga påsar för att täcka politiska portmonnäer. Det är värt att upprepa, eftersom det har varit en stor förvirring över passiv valtaktik: du inte kan nekas rätten att rösta på grund av hudfärg, partitillhörighet, eller personlig politisk övertygelse . Om pollworker säger åt dig att lämna utan att ha rösträtt måste du visa att du är villig att täcka politiska redskap, men du kommer inte förrän du får fylla i en omröstning. Händelsen bör också rapporteras till handledaren för röstningen rum, och om rättslig observatörer eller företrädare för rösträtten väktare organisationer är närvarande, bör du göra dem uppmärksamma på situationen. Eftersom lagar om passiv valrörelse kan bli förvirrande, röststyrka aktivister enbart rekommendera lämnar politiskt material hemma när du går till valurnorna, oavsett om det finns lagar mot passiv valrörelse i ditt område i världen. Genom att avstå från bruket helt, kan du undvika eventuella konflikter eller dispyter med omröstningen arbetstagare. Och naturligtvis är du fri att bekänna politisk redskap utanför vallokalerna, och att engagera sig i telefonen bank, gå ut omröstningen insatser, och andra former av valkampanj på valdagen.

Resonemanget bakom förbud mot passiv valtaktik är mycket bra, även om dessa förbud kan irritera en del väljare. Tänk dig till exempel att du bor i ett område som vanligtvis stödde ett visst politiskt parti, och du stödde oppositionen. Du skulle nog kännas lite nervös i valet omgiven av människor bära grejor förknippas med det parti, och du skulle kunna skrämmas nog att gå innan du fick en chans att rösta. Du kan också vara rädd för att begära din fest omröstning från en opinionsundersökning arbetstagaren bär redskap oppositionspartiet. Passiv valtaktik lagar skyddar väljare genom att erbjuda en neutral plats för att lägga valsedlar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.