Vad är ofinansierade uppgift?

ofinansierade uppgift är en lag eller förordning som kräver en stat eller kommun för att utföra vissa åtgärder, men ger inga pengar för att uppfylla kraven. När en federal stat inför en lag eller förordning utan nödvändig finansiering, blir det ansvar från stat eller kommun att betala för genomförandet av lagen. I slutändan är det lokala skattebetalarna som i slutändan får stå för notan. Ett utmärkt exempel på ofinansierade uppgift är ett nationellt val. Varje stat administrerar valet för sina invånare. Även dessa val slut med utnämningen av federala tjänstemän är det de enskilda staterna att betala kostnaden för att driva de lokala valen.

Inte helt överraskande, obetalt mandaten är ett hett ämne bland lutande politiskt. Många tror att lagar stiftade av den federala regeringen skulle kräva federal finansiering av dessa lagar. De känner obetalt mandat placera en orättvis börda på lägre nivåer, vilket skapar stora, ohanterliga kostnader för staten och myndigheter stad.

Vissa politiker klagar över att en stor del av stadens budget fastställs av den federala regeringen, snarare än av den lokala regeringen. De hävdar att en ofinansierade uppdrag skapa en sådan lokal finansiell stress att kommunerna inte kan skapa många bra program eller sänka skatterna för de boende. Ofinansierade uppgift, de påstår, har effekten av att ta kontrollen ur händerna på de lokala myndigheterna.

Andra politiker har en annan syn på ofinansierade uppgift kostnader. De hävdar att de lokala statliga tjänstemän har mer kontroll över utgifterna än de vill erkänna. Till exempel kan en federal lag kräver staten betalar en procentandel av kostnaden för genomförandet av denna lag, men ändå låta den lokala regeringen en hel del frihet att själva bestämma vilka tjänster att erbjuda. Om den lokala regeringen väljer att ge mycket kostsamma tjänster, kostnader för att staten skulle vara ganska hög. Därför kan vissa politiker hävdar, är det enskilda staten utgifter som orsakar problem, inte ofonderade mandat.

Många politiker som inte håller med begränsande obetalt mandat tror att detta skulle arbeta mot de band som binder oss samman som ett land. De hävdar att kommunerna bör betala en del eller hela kostnaden för lokal lagstiftning genomförande. Andra håller med om att begreppet ofinansierade uppgift är orättvis, men tror inte att ofinansierade uppdrag som orsakar de flesta kommunernas budgetproblem. Den 15 mars 1995 antogs den Obetalt Uppdrag Reform Act (UMRA), att införa rutiner hålla kongressen från att kostnaderna för staterna utan att anslå medel. Den UMRA kräver analys av eventuella lagförslag som väntas kosta staten, domstol, eller lokala regeringar mer än 50 miljoner USD. Congressional Budget Office (CBO) skall utföra denna analys. Samma typ av analys krävs för budgeterade räkningar att kosta den privata sektorn på 100 miljoner USD eller mer.

Om ett mandat beräknas kosta lägre nivåer i förvaltningen och den privata sektorn mer än 100 miljoner USD, hus och senaten kommittéer är skyldiga att visa var finansiering kommer från för att uppväga dessa kostnader. Om utskottet inte att lämna denna information, kan räkningen tas bort från övervägande. Däremot kan en majoritet att föra ett sådant lagförslag liv, vilket resulterar i en dyr ofinansierade uppgift.

Dessutom krävs UMRA samråd med statliga, lokala och regeringar domstol om alla föreslagna lagar och förordningar som kan innehålla ofinansierade uppgift. Bedömningar måste göras för sådana förslag. Om bedömningar inte utförs, är den speciella lag eller förordning som är föremål för rättslig prövning.

Den ofinansierade uppgift Debatten fortsätter att rasa på. Vissa politiker tror att UMRA är effektiv på att kontrollera kostnader som drabbar kommunerna. Andra däremot, hävdar att det behövs ytterligare reformer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.