Vad är historien om Cannabis?

Cannabis, även känd som hampa eller marijuana, har använts av människor för fiber, medicin, och som en psykoaktiva minst 4500 år. Sin biologiska namn är Cannabis sativa , en underart, Cannabis sativa indica , som används oftast för fritids-eller medicinskt syfte. Den tidigaste milstolpe i historien om cannabis är förkolnade cannabis frön daterade till 2500 f Kr finns på en ritual Brazier i Rumänien. År 2008, nästan två pounds av cannabis hittades begravd i graven av en Gushi shaman som levde omkring 700 f. Kr. i Gobiöknen, norra Kina. Genetisk analys av de växter hittade de odlades snarare än från naturen. Den mest kända tidiga användare i historien om cannabis var hinduer i Indien och Nepal. Soma , kan en drog som nämndes i början av hinduiska texter som en berusande hallucinogen, har en hänvisning till cannabis. Spreading med det indo-ariska kultur från Indien utåt, infördes cannabis till assyrier (Irak /Syrien), skyterna (Eurasien stäpp), och thrakerna /dakerna (Grekland och Balkan) i 3: e och 2: a millennium BCE. Den shamaner av dessa kultur kallades kapnobatai -"de som går på rök /moln. " De använde brinnande cannabis blommor för att inducera trance. Denna praxis tros ha ärvts av grekiska orakel och troende, däribland medlemmar av kulten av Dionysos.

tidiga användare i historien om cannabis också skulle ha lockats till anläggningen med sitt positiva medicinska egenskaper, inklusive lindring av smärta, illamående, depression, och som en agent för att stimulera aptiten. Moderna vetenskapen har avslöjat ytterligare fördelar av cannabis, inklusive hämning av cancer cell tillväxt och minskning av försämrat minne hos äldre. På den negativa sidan har cannabisanvändningen befunnits korrelera med ångest, men det finns debatt om dess roll är orsakande eller bara korrelat. Det finns skadliga kemikalier i marijuana rök, så att patienter konsumerar drogen av medicinska skäl ofta göra det muntligt eller med hjälp av en Vaporizer.

Efter cannabis användas fritt i tusentals år, en stor förändring i historia cannabis kom i början 20th century, när förbudsmotståndarna i USA lyckades få regeringen att kriminalisera drogen, med början i Marihuana Tax Act 1937. Detta följdes upp genom senare lagstiftning 1951 och 1971 (Comprehensive Drug Abuse Prevention and Control Act of 1971). Den ledande figur inom kriminaliseringen av cannabis var konservativ Harry Jacob Anslinger, som kopplas till läkemedlet för moraliskt förfall och även spontana mord.

Från och med 1970 till nutid, har lagligheten av cannabis varit en omtvistad fråga mellan de argumenterar för upphävandet av förbudet och de som vill upprätthålla den. Medicinsk marijuana är tillåtet i flera amerikanska delstater, i strid med federal anti-marijuana lagar. Omfattande diskussioner pågår på delstatsnivå och federal nivå.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.