Vad är en stat intendent?

En stat föreståndaren är en vald amerikanska tjänsteman som övervakar förvaltningen av alla instruktions-och affärsverksamhet med ett lands utbildningssystem. Föreståndaren är oftast en tidigare lärare, och har tjänstgjort i någon form av administrativ roll vid läns-eller lokal nivå. Positionen särskilda ansvar, och till och med själva namnet, varierar mellan staterna. En stat superintendenten vanligtvis serverar en period av fyra år. Även staten föreståndaren är en vald roll, är situationen vanligtvis vara en opolitisk en, och kandidater i många stater köras utan att en tillhörighet till ett visst politiskt parti. Även om varje stat har en stat föreståndaren, den officiella titeln ställning kan variera mellan olika stater. Några exempel skick intendent vid skolor (Georgia), ange föreståndare för allmän undervisning (California, Idaho, Wisconsin) och stat superintendent utbildning (Washington DC). Det primära målet för statens superintendenter är att förvalta ett framgångsrika offentliga skolväsendet. Som ett resultat han eller hon tjänar lärare, studerande, statstjänstemän, familjer och andra medlemmar gemenskap. att tjäna sina väljare, superintendenter har olika ansvarsområden. Ett stort ansvar är hans eller hennes roll i att skapa, förändra och genomföra utbildning standarder för hela staten. Arbeta med statens Pedagogiska institutionen, en stat superintendent förväntas bidra till att förbättra studerandes prestation och förbättra standardiserat test scores.

Utöver hanteringen av utbildningen och standardiserade tester, superintendenter vara den primära språkrör för deras stats kommunala skolor. De direkta utbildningen politik som lokala skoldistrikt, se till att skolorna följer riktlinjer och rutiner som fastställts av staten Utbildningsstyrelsen och det federala utbildningsdepartementet. Eftersom det offentliga skolväsendet i USA är i allmänhet mångskiftande, varje stat superintendenter ofta måste ta upp frågor om rättvisa och tillgång. Problem som kan uppstå omfatta stängning uppnå klyftor mellan ras och socioekonomiska grupper, garantera framgång i skolan lunch och program näring, och om en rättvis fördelning av medel. Tillsammans med att uppnå dessa individuella aktiebaserade mål superintendenter måste följa statliga och federala lagstiftningen på området, till exempel No Child Left Behind Act of 2001.

Superindendents är fond också anvisningar finns. När finansieringen för det offentliga skolväsendet är ineffektiv, är staten föreståndaren som ansvarar för att konfrontera frågor som uppskjuten byggnadsunderhåll, program och delar personal försenad, inköp teknik och högre avgifter student. Andra vanliga frågor som behandlas i skolan superintendenter omfatta school safety, lärare rekrytering och retainment, genomförandet av teknik och effektiv kommunikation mellan hemmet, skolan, distrikt, län och stat.

Köra en hel statens skolan är en stor och komplicerad uppgift. Människor kompetens, organisationsförmåga och allmänna affärsmannaskap är nödvändiga egenskaper i en framgångsrik stat superintendent.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.