Vad är en koalitionsregering?

en koalitionsregering är en i vilken flera politiska partier måste samarbeta för att driva ett land eller en region. En koalitionsregering är ofta gånger vara en mycket svag statsskick eftersom det inte finns någon majoritet part. I sådana fall blir det enda sättet som godkänts är genom att göra eftergifter, därav bilda en koalitionsregering. , en koalitionsregering även känd som en koalition skåp, kan vara en av de mest underhållande, och flyktiga , den offentliga sektorn. Ofta kan det vara svårt att veta hur en fråga kommer att visa sig, till skillnad från länder där det bara finns två större politiska partier. I dessa fall är det sällsynt att en majoritet part inte har sin väg.

Välkända länder styrs av koalitionsregeringar omfatta Tyskland, Italien, Indien, Irland, och Israel, bland annat. När ett parlament sitter i dessa länder, börjar det svåra arbetet med att överbrygga klyftor. I vissa fall är dessa klyftor överbryggas lättare än andra, eftersom flera parter kan vara överens om vissa frågor. I andra fall, där det finns lite avtal, att bygga en sådan koalitionsregering tar tid. En del tycker att en koalitionsregering är ett mycket ineffektivt sätt att styra. Också, det kan i vissa fall ökar risken för lömska affärer och ökad korruption, eftersom fler politiker är villiga att göra avtal för att få saker genomförda. En koalitionsregering kan även ha medlemmar som är mycket argumenterande, i ännu högre grad än andra former av statliga, helt enkelt därför att så mycket står på spel.

Men trots den oro som vissa tycker att en koalitionsregering har bästa tillfället att främja verklig frågor och lösa vardagliga problem. Detta beror på att koalitionsregeringen betraktas av många som den mest exakta återgivningen av folkets vilja. Dessutom Förespråkarna anser att en koalitionsregering faktiskt kan leda till större enhet eftersom medlemmar av olika bakgrund och ideologier måste komma samman och enas om att skapa ordning i den bästa av alla.

Förutom den vanliga, långvariga koalitioner, en koalitionsregering kan även skapas i tider av nationell övergång eller kris. I Irak, till exempel, skapades en koalitionsregering under 2004 i ett försök att föra landet samman efter störtandet av Saddam Hussein regering. I det här exemplet, fördes ett flertal ledare från olika religiösa sekter och regioner i landet tillsammans i ett försök att skapa politik som skulle betraktas som en förmån för det irakiska folket som helhet, inte bara en särskild grupp.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.