Vad är en eftergift tal?

En koncession tal är ett tal som består av en politiker när det blir uppenbart att han eller hon har förlorat ett val. Innehållet i en koncession tal kan ibland vara mycket intressant och avslöjande, särskilt i fråga om koncession inlägg i en region för region primära, i vilket fall politiker typiskt vitsordat ett enda val utan att ge avkall på nomineringen. Utskrifter och video av koncession tal är allmänt tillgängliga på viktiga nyheter nätverk. I koncessionen tal anses vara en professionell artighet, med en förlorande politiker nådigt erkände förlusten och gratulera vinnaren och hans eller hennes kampanj. Dessutom politiker använder ofta koncession tal som ett tillfälle att tacka sina supportrar för deras hårda arbete. Concession tal uppträder vanligen sent på natten på valdagen, som politiker vill vänta på valresultatet kontrolleras innan de medge valet. I några anmärkningsvärda fall har valresultatet tagit viss tid att bearbeta , vilket resulterar i en period av osäkerhet för de politiker som deltar i dessa tävlingar. I vissa fall, en politiker som misstänker att han eller hon kan förlora kan välja att medge innan alla resultat ratificeras i ett försök att anpassa perioden för limbo till ett slut, även om röstsedlar kommer att fortsätta att behandlas av det organ som hanterar valresultatet. I sällsynta fall medger en politiker och senare vinner valet tack vare de inblandade omröstning rösträkningsprocessen.

Om en politiker har för avsikt att köra igen någon gång, kommer en koncession tal indikerar oftast att han eller hon fortfarande förbundit sig att orsaken och att samtidigt seger kan ha kringgått politiker vid detta tillfälle, är det möjligt i framtiden. I dessa fall kommer supportrarna att uppmuntras att fortsätta att stödja politiker och hans eller hennes kampanjer, med påminnelser om att finansiella bidrag, kundbearbetning och annan PR-verksamhet är fortfarande mycket viktiga. När det gäller en politiker som inte kommer att köra igen, är anhängare tackade för deras arbete, och politiker kan godkänna en efterträdare.

I primärval, koncession tal ofta frågor av intensiv analys och diskussion. De kan också indikera förändringar i kampanjen strategi, som kandidater försöka lista ut varför de förlorat allt regionala primärval och försök att undvika sådana förluster i framtiden. När politiker hoppar av ras, anhängare tenderar att ivrigt invänta godkännande av en annan kandidat från partiet under koncession tal, och avsaknaden av ett sådant godkännande är allmänt betraktas som oartigt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.