Vad är Tempel Dendur?

tempel Dendur är en egyptisk tempel som transporterades i delar till USA 1965 som en gåva från den egyptiska regeringen till USA. Idag är strukturen att beskåda på Metropolitan Museum of Art i New York City, och besökare kan utforska både insidan och utsidan av detta tempel, som är otroligt vackra, trots att den är relativt liten. Detta tempel tros vara den enda bevarade egyptiska tempel på displayen på västra halvklotet, vilket gör det en helt fantastisk och ovärderliga föremål.

Även om Temple of Dendur beskrivs vanligen som "egyptiska," det faktiskt byggdes av romarna, och det byggdes inte på Egypten alls, utan snarare i Nubien, ett område som idag ligger i södra Egypten och norra Sudan. Tempel Dendur byggdes av kejsar Augustinus i omkring 15 f. Kr. , och många sniderier av Augustinus finns både inom och utanför templet, med bilder föreställande kejsaren i handlingen att göra erbjudanden.

Denna struktur består av ett stort fristående port, en öppen gård och en rektangulär tempel struktur som innefattar ett förrum och ett altare. Från grinden bakom templet, det tempel Dendur 82 fot (25 meter) lång och blocken i templet är starkt omfattas av snickerier med klassiska egyptiska motiv från lotuses till solskivan av Horus, vid en tid, var dekorerade dessa ristningar i färgglada färger, och de har utplånats av olika besökare genom århundraden som lämnade graffiti bakom, med de senaste graffiti dateras tillbaka till 1800-talet. är ett tempel för Dendur tillägnat gudinnan Isis, tillsammans med maken Osiris och en annan egyptisk gud, Harpocrates. Två av sönerna till en framstående nubiska hövding också hedras i konsten att tempel Dendur.

År 1963 hotade byggandet av Assuandammen ett antal ovärderliga egyptiska fornsaker. Regeringen i USA, tillsammans med flera andra regeringar, skickade team av arkeologer att kartlägga och flytta antikviteter så att de skulle kunna bevaras, tempel Dendur var en sådan struktur, och dess gåva till USA var tänkt att bli en snarare överdimensionerad Tack för att du hjälper till att bevara egyptiska kulturen.

När Tempel Dendur anlände i USA, många museer tävlade om äran att visa den. När Metropolitan Museum tilldelats kontraktet, tillbringade den över ett decennium att upprätta en lämplig display anläggning, som omfattar stippled glasväggar som är avsedda att framkalla hänsyn till Nubien, och en reflekterande pool att representera Nilen. Tempel Dendur gick på visning i 1978, och det har varit en populär attraktion ända sedan dess.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.