Vad är Isoleringsstraff?

Isoleringsstraff är en kontroversiell form av straff som används i fängelse. Fångar som placeras i isoleringscell kommer att tillbringa upp till 23 timmar per dag i en cell utan mänsklig kontakt utom fängelsepersonal. Det har kallats en barbarisk form av bestraffning av sina motståndare på grund av dess negativa inverkan på fångarnas mentala hälsa.

På de flesta fångarna inte sätts i isoleringscell på grund av sina brott. De är vanligtvis placeras i isoleringscell i vissa våldsdåd som begås i fängelset. Prison tjänstemän säger att det är de mest våldsamma och farliga brottslingar som placeras i isoleringscell. Om en fånge placeras i isoleringscell är det vanligtvis för att de är en fara för andra fångar. En fånge kan också placeras i fångenskap om hans eller hennes egen säkerhet från andra fångar är i fara. Detta kallas skyddsförvar. Den cell som används vid förlossning kan ibland vara ungefär samma storlek som din genomsnittliga badrum. På 24 timmar kan det vara en timmes övning utanför cellen. Det blir ingen kontakt med omvärlden i någon form, även om fångarna kan ta emot post. Fångar är vanligen inte tillåtet att titta på tv eller ringa telefonsamtal.

Statistik har visat att i USA finns det omkring 25. 000 fångar avtjänar straff i isoleringscell. Många fångar har tjänat ut 20-åriga meningar på detta sätt. Majoriteten av fångarna i isoleringscell har varit där i över fem år. En oroande rapport konstateras att många av dessa farliga fångar leds direkt från förlossningen cell i fängelset grindar när deras mening är klar. Det finns ingen behandling eller rådgivning för dem innan de släpps tillbaka i det offentliga livet. I Texas år 2005, 1. 458 isoleringscell frigavs direkt från sin cell till allmänheten när deras mening hade löpt ut. Många av dessa fångar har tillbringat ett antal år i isoleringscell och sedan helt enkelt ut. Denna typ av instängdhet har visat sig att på vissa psykiska sjukdomar som depression. Tjänstemän har sagt att frisläppa dessa fångar med ingen behandling i förväg kan få negativa påverkar och fara för allmänheten är betydande.

Många delstater i USA är nu att genomföra någon form av ilska förvaltning och terapi sessioner med fångarna. Vissa stater har genomfört gott uppförande privilegier fångar i isoleringscell. Många stater har också en panel med tjänstemän som nu bestämmer vilka som kan släppas ut av instängdhet och tillbaka till fängelserna. American Civil Liberties Union och Human Rights Watch kämpar för ett slut på lång sikt isoleringscell meningar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.