Vad är Hispanic Heritage månad?

Hispanic Heritage månad är en månad lång hyllning till den historia, resultat, kultur och bidrag amerikaner vars förfäder kom från Mexiko, Spanien, Västindien och Central-och Sydamerika. Hispanic Heritage Month börjar den 15 september, dagen för självständighet för fem latinamerikanska länder. Dessa fem länder är El Salvador, Costa Rica, Honduras, Guatemala och Nicaragua. Intressant, Mexiko vann sin självständighet den 16 september, medan Chile fick sin frihet den 18 september.

President Lyndon Johnson var den förste presidenten att deklarera en spansktalande Heritage fest 1968. Vid den tidpunkten pågick firandet bara en vecka. Den 17 augusti 1988 framförde president Ronald Regan firandet till en månad. Idag driver Hispanic Heritage Month den 15 september-15 oktober varje år. I USA har Latinos och latinamerikaner lämnat värdefulla bidrag till samhället med framsteg inom vetenskap, konst, underhållning, politik, sport och diverse andra områden. Det är viktigt att amerikanerna tar tid att erkänna dessa framsteg för att fördjupa sin uppskattning för detta rika, skiftande kulturer. Lärare kan hjälpa eleverna att fira Hispanic Heritage Month i många intressanta sätt. En del lärare skapa enheter som tillåter dem att undervisa om den spansktalande kulturen i alla delar av läroplanen. Undervisning om bidrag Latinos och latinamerikaner bygger självkänsla och stolthet över de studenter som identifierar sig som en del av den spansktalande samhället. Det hjälper andra studenter att få en uppskattning och respekt för kultur och inse att USA är ett land med mångfald.

Under Hispanic Heritage Month, vissa lärare försöker införliva det spanska språket under hela skoldagen. Får läsa barn en bok som använder spanska ordförråd eller visa en film som lär barnen det spanska språket. Eleverna kan göra en liten ordlista med spanska ordförråd också.

Ett annat sätt att fira spansktalande Heritage Month är att bli nedsänkt i olika typer av musik från spansktalande kulturer. Lärarna kan få cd-skivor som omfattar olika genrer av musik från Mexiko, Kuba, eller Spanien. På detta sätt är eleverna utsätts för musik som de kanske aldrig har hört förut. En ambitiös lärare kan även bjuda in en danspedagog för att undervisa eleverna om mexikansk folkdans, spansk flamenco, eller merengue, en populär social dans från Dominikanska republiken.

Eleverna kan läsa böcker om kända spansktalande amerikaner eller affischer att belysa bidrag spansktalande och Latinos. De kan lära sig att laga mat från olika spansktalande eller latinamerikanska länder. Vissa elever kan ha att göra hantverk som kom från spansktalande länder. De kan göra pi? Atas, papel picado, eller något annat hantverk från spansktalande kulturen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.