I politiken Vad är Triangulering?

Triangulering är namnet på en politisk handling i vilken en sökande i en traditionell kontinuum-baserade politiska systemet försöker positionera sig själv utanför kontinuum, eller perfekt balanserad i mitten. Det är en relativt ny företeelse i stor skala, även om det har använts i viss utsträckning så länge som den moderna politiken har funnits. I sin mest grundläggande, en kandidat som försöker utnyttja triangulering försöker undvika fallgropar att placera sig på någon sida av den traditionella vänster-höger politiskt system. När fler medborgare i en demokrati befinner sig dragna till olika ideologier, på båda sidor, att anpassa sig alltför mycket med vardera änden av ett spektrum riskerar att stöta bort väljare genom att framstå som alltför radikala. En bonus med triangulering är att den tillåter en kandidat för att plocka russinen ur kakan vilka frågor de vill ta åt sig äran för från båda ändar av det politiska spektrumet. Det innebär att kandidaten kan genom triangulering, tycks vara eniga med sina motståndare när det är politiskt förnuftigt att göra det, och håller inte när den allmänna opinionen är mot den motsatta perspektiv.

År 1996, under president Bill Clinton återval mot republikanen Bob Dole, hans främsta politiska rådgivare, Dick Morris, ledade en ny strategi, som han döpte triangulering. Tanken var att stötta upp Clintons svaga punkter med catering till vissa republikanska idéer. Eftersom republikanerna hade nyligen tagit kammaren och senaten, vilket gjorde ett mycket förnuftigt. Politisk triangulering få Clinton att kapitalisera på sin folklig charm och höga betyg godkännande, men också fånga allmänhetens önskan om många traditionella republikanska idéer och en KNEEJERK ryggar tillbaka från de traditionella demokratiska idéer. Det mest slående exemplet på Clintons användning av triangulering kom under sitt State of the Union Address 1996, då han berömt meddelade att Era of Big regeringen var över. Demokratiska partiet hade länge ansett att stora regeringen i själva verket var en positiv sak, och tanken att stora regeringen hade något att komma ifrån var en mycket populistisk republikansk idé. Clinton kombinerat detta uttalande med andra idéer som traditionellt betraktas som republikanernas politik, bland annat skattesänkningar, balansera budgeten, och förnyelse av välfärdstjänsterna. Denna politiska triangulering stor del tillät honom att fånga traditionellt republikanska stater och enkelt vinna omval. Det finns en skola bland många demokrater i den moderna politiska landskapet att triangulering är en förlegad metod, en slags lyckträff att arbetat för Bill Clinton, och i viss mån senare för republikanen George Bush, men som radikalt misslyckats både Al Gore och John Kerry. Både Gore och Kerry försökte använda triangulering under sitt presidentval bud, och båda misslyckades.

Al Gore talade om enorma skattesänkningar, ses av många som en form av triangulering, men till slut slog tillbaka, vilket många att tro att han var avgivit mark till George Bushs position. John Kerry Senare flyttades mot mitten och höger i många frågor, främst Irakkriget, och var lambasted av högern och media för "flip floppa. "


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.