Hur får jag ett U. S. Passport?

Det är inte svårt att få ett amerikanskt pass, och det är ett viktigt dokument för alla som reser regelbundet har. Detta gäller i synnerhet nu att resa till Sverige krävs ett pass. Det finns två typer av pass: den traditionellt slag, som gör det möjligt för människor att resa runt i världen, eller den nya pass kort, som gör resor till Kanada, Mexiko, Västindien och Bermuda. Passet kortet kan endast användas om du reser med bil eller båt, inte för flygningar till och från landet. Den svåraste delen för att få ett amerikanskt pass som för första gången, vilket måste göras personligen. Två passfoton, som finns på postkontoren, måste vissa läkemedel butiker och välj matbutiker, presenteras vid tidpunkten för ansökan om att få ett amerikanskt pass. Sökande måste också fotolegitimation, och ett sätt att bevisa sitt amerikanska medborgarskap. En aktuell körkort och födelsebevis är de vanligaste sätten att uppfylla dessa krav. Det finns många ställen att ansöka om ett amerikanskt pass. Postkontor, kontorister länet, och några stadshus och bibliotek är alla utsedda passansökan platser. Ett pass avgift tas ut vid tidpunkten för ansökan. Avgiften kan förändras från år till år, ring i förväg eller kolla US Department of State hemsida för löpande kostnader. De sökande kommer att ombes att fylla i en ansökan för att få ett amerikanskt pass, DS-11, som kan laddas ner på nätet eller ifylld på kontoret.

Minderåriga under 18 år har särskilda krav för att få ett amerikanskt pass. Minst en, men helst båda, måste målsman följa dem till applikationsstället, och de måste presentera bevis för förälders eller förmyndares relation till dem (födelseattest, adoption dekret, eller något liknande) samt förälder foton ID. Om det finns två rättsliga föräldrar, men bara en kan gå till applikationsstället, måste den andra föräldern underteckna en notarized förklaring om samtycke (blankett DS-3053). Ett amerikanskt pass bra i tio år, såvida inte den sökande har minst 16 år gammal när han eller hon ansökt om pass, i vilket fall är det bara bra för fem år. Passet förnyelse bör ske minst nio månader före passet går ut. Förnya ett pass är mycket lättare än vad som för första gången, sökande behöver bara ladda ner rätt blankett (DS-82), och skicka den till nationellt pass Processing Center tillsammans med nuvarande förnyad ansökan avgift, två nya passfoton, och senaste pass bok eller pass kort. Om sökandena namnet har ändrats, till exempel efter ett äktenskap eller skilsmässa, bevis för det nya namnet måste anges.

Det tar normalt fyra till sex veckor att få ett amerikanskt pass med posten. Finns påskyndat tjänster som finns för dem som behöver sitt pass under en kortare tid. Även om dessa tjänster kostar mer, kommer passet anländer i två eller tre veckor. Det finns också särskilda pass alternativ för dem som behöver besöka ett annat land på grund av en familj nödsituationer, såsom dödsfall en nära anhörig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.