Hur blir jag en engelsk lord?

En engelsk lord är en person som har rätt att sitta i med House of Lords i Storbritannien. House of Lords har både den lagstiftande och dömande uppgifter, bland annat försök med jämnåriga och fall riksrätt. En tid av drottningen vanligen krävs för att bli herre, men det finns andra sätt att uppnå den här titeln. Det första sättet att bli en herre är genom att få ett liv adelstitel. Denna titel kan inte föras vidare till kommande generationer, och ges normalt för dem som har utfört ett utmärkt service för landet. Statsministern utser personer för denna ära, och då drottningen kan välja om de vill utse dem. p

Law Lords också utses av drottningen, efter att ha nominerats av premiärministern. För att bli en herre här sättet, måste du först en domare i hovrätten, och fånga uppmärksamhet vid justitiedepartementet. Lordkanslern kan då rekommendera dig till premiärministern. Domare i Court of Appeal i England, Wales och Nordirland, liksom de i Court of Session i Skottland är alla berättigade till detta. Ett tredje sätt att få en titel är att vara antingen en biskop eller ärkebiskop. Tjugosex ärkebiskopar och biskopar få en plats i överhuset. Vid pensioneringen är den här platsen gick fram till nästa högste biskop i bruk. Ärkebiskoparna av York och Canterbury erbjuds ofta livet peerages när de går i pension, vilket gör dem Lords för resten av livet. är några peerages ärvs. Detta är sant för några av de äldsta familjerna i Storbritannien (UK). Det är svårt att bli herre på detta sätt, såvida du inte råkar ha turen att gifta sig i en rätt familj utan söner passera titeln på. Lords som har ärvt sina titlar inte längre få en plats i överhuset efter en ändring av mandatperioden 1999, men de får behålla själva titeln.

Det finns ett mycket enkelt sätt att bli en herre, inofficiellt. Dessa peerages gör det inte möjligt att du kan hålla en plats i överhuset eller njuta av något av övriga förmåner för att vara en herre eller dam, men de gör stor nyhet ex. Det finns ett fåtal företag som säljer titlar, tillsammans med små tomter, som souvenir presenter. Mottagaren av detta presentkort kommer att få intyg, handlingar och annat pappersarbete som anger att de nu är en herre eller dam på en privat egendom-vanligtvis en fot (30 cm) kvadrat tomt. Några av dessa titlar kan ärvas av kommande generationer, men de flesta kan inte föras vidare. Många av dessa erbjudanden är lurendrejeri, men, så det är värt den extra tid att undersöka ett företag innan du köper en titel genom dem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.