Hur ansöker jag om ett grönt kort?

ansökningsförfarande för ett amerikanskt permanent bosatt kort, vanligen kallat grönt kort, handlar om att lägga fram lämpliga blanketter och dokument, samt lägga fram lämpliga avgifter. Innan du kan lämna in blanketter, en invandrare som vill ansöka om ett grönt kort måste vara säker på att de uppfyller vissa krav som dikteras av USA Citizenship and Immigration Services (USCIS). Varje fall är olika, så det är bäst att anlita en professionell invandring på din lokala USA invandring kontor i USA eller konsulat. När du är säker på att du uppfyller någon invandring krav som USCIS, måste du börja med att fylla en ansökan om registrering varaktig bosättning eller Justera Status (formulär I-485). Ansökningar är föremål för en ansökningsavgift och en separat biometri avgift. Du kan också bli föremål för ytterligare avgifter så se till att läsa alla relaterade dokument för att du skickar in lämpliga medel. Tillsammans med I-485, måste två färgfoton av den sökande in. Dessa fotografier är föremål för specifikationer och bör vidtas av någon som känner till dessa regler.

läkarundersökning Sheet (formulär I-693) kan också vara skyldiga att ansöka om ett green card. Det bör noteras att formulär I-693 krävs inte för dem som söker baseras på fortsatt bosättning sedan januari 1972 eller de som har haft en läkarundersökning baseras på en fästman visum. Sökande i åldern 17 och 79 kommer också att lämna in en biografisk Data Sheet (blankett G-325a). Du kommer också att lämna en Arrival Departure Record (formulär I-94), som borde ha utfärdats till dig av USCIS kontor vid ankomsten i USA. En Affidavit of Support (formulär I-864) kan också lämnas in. Denna blankett ska fyllas i av den familjemedlem som sponsrar den utländska medborgaren försöker ansöka om ett green card. Den utsagan stöd kanske inte gäller dig om du är registrering på grundval av anställning. Om du söker arbete medan ansökan måste du lämna in en arbetstillståndet form (I-765). Du kan också vara berättigad att ansöka om ett grönt kort om du är en asylee eller flykting eller om du är en kubansk medborgare. Dem som tas in i Förenta staterna som en fästman av en amerikansk medborgare kan också vara berättigade. Detta är också fallet om din make blev bosatta efter ditt äktenskap eller om dina föräldrar blev USA: s invånare efter din födelse. Om du vill ansöka om ett grönt kort som ett asylee eller flykting måste du skicka en kopia av I-94 som visar vilket datum du har beviljats asyl samt en Health and Human Services Statistical Data form (I-643). Kubanska medborgare måste file I-485 och lägga fram bevisning av kubanska medborgarskap eller nationalitet. Dem som tas in som en fästman och gifte sig inom 90 dagar måste lämna in en kopia av godkännandet meddelande och vigselbeviset.

Om dina föräldrar blev invånare efter din födelse, måste du lämna in bevis på att dina föräldrar antingen har eller kommer att beviljas uppehållstillstånd. En födelseattest och bevis relation med dina föräldrar måste också lämnas in. En person vars make har blivit en hemvist efter giftermålet måste bevisa att den bofasta maken har beviljats uppehållstillstånd. Du måste också lämna in din äktenskapsbevis och bevisa att eventuella tidigare äktenskap avslutades lagligt.

Ansökningsprocessen för ett grönt kort kan bli komplicerat, så igen, är det bäst att kontakta en professionell invandring. Denna professionella kan hjälpa dig att hitta och lämna lämpliga former och avgifter som kan vara unika för ditt fall. De kommer också att kunna hjälpa dig om du har ytterligare frågor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.