Har guvernörer har Term Gränser?

lagar om begreppet gränser för centralbankscheferna i USA varierar från stat till stat. Varje stat bestämmer sitt eget system, och reglerna kan få lite intrasslad och komplicerat, åtminstone på grund av utomstående. Innan du gräver i mysterierna i begreppet gränser enligt stat, kan det hjälpa att veta att för det mesta en viss tid varar i fyra år för en landshövding, såvida han eller hon är åtalad, utom i New Hampshire och Vermont, där cheferna tjänar för två år. Om en centralbankschef steg ner eller tas bort från kontoret, steg Lieutenant Governor vanligtvis i. p

Term gränser är utformade för att hålla det politiska systemet färsk, och se till att människor inte har möjlighet att konsolidera makten. Centralbankscheferna kan vara oerhört betydelsefulla i deras länder, vilket sikt gränser ganska kritiska, som guvernör kan lätt bli mer som en kejsare än en folkvald tjänsteman om det inte finns några gränser för tjänster. Detta är särskilt viktigt när det gäller stora och mäktiga stater som New York, Kalifornien och Texas. i Connecticut, Idaho, Illinois, Iowa, Massachusetts, Minnesota, New Hampshire, New York, North Dakota , Texas, Vermont, Washington och Wisconsin, det finns inga begränsningar av mandatperioder för centralbankscheferna. Tjänstemän kan tjäna så många villkor som medborgare är beredda att välja dem. Virginia saknar också term gränser, men cheferna inte kan tjäna varandra, vilket förhindrar bildandet av en dynastiska GUVERNÖRS kontor.

Alabama, Alaska, Arizona, Kalifornien, Colorado, Florida, Georgia, Hawaii, Kansas, Kentucky, Louisiana , Maine, Maryland, Michigan, Mississippi, Missouri, Nevada, New Jersey, New Mexico, North Carolina, Oklahoma, Oregon, Pennsylvania, Rhode Island, South Carolina, South Dakota, Tennessee, West Virginia, och Wyoming alla begränsa guvernörer två på varandra följande villkor. I många av dessa stater, kan en guvernör springa igen efter ett uppehåll, men det är en relativt sällsynt händelse. i Arkansas och Delaware, guvernörer är begränsad till två perioder, period, sammanhängande eller inte. Indiana, Nebraska, och Ohio guvernörer kan tjäna så många villkor som de vill, men efter två på varandra följande villkor, måste de ta fyra år off. I Montana, får en guvernör tjäna åtta år i alla 16, och i Utah, är termen gränsen tre.

För de nyfikna på begreppet gränser i amerikanska territorier, Puerto Rico har ingen term begränsningar, Nordmarianerna har en absolut två term gräns, och centralbankschefer i Jungfruöarna måste respektera en fyra år väntetid efter två på varandra följande villkor, varvid de får köra igen. Guam och Amerikanska Samoa begränsa deras guvernörer till två på varandra följande villkor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.