Vilka är de antika grekiska gudarna?

De gamla grekiska gudar består av många gudar, små och stora. Det finns bokstavligen hundratals mindre antika grekiska gudar. När Northern nomader razzia små bosättningarna som föregick stadsstaterna, fortsatte befolkningen att dyrka sina gudar, med en central modergudinna siffra. Nomader åberopade vädergudarna som Zeus. Att förena motstridiga teologiska, skulle den antika grekiska gudar som representerar vädret vara gift med stadens moder gudinna, som främjade harmoni i tillbedjan och orsakade mindre motstånd bland de erövrade stadsborna.

Denna förklaring kommer att fokusera på de tolv stora antika grekiska gudar, kallas av grekerna Olympens gudar , som kom att erkännas som den viktigaste gudarna, och dyrkades därifrån med romarna före kristna konvertering. Sex av de antika grekiska gudarna var avkomma till Titan syskon, Kronos och Rhea, men bara fyra av dem styrde i Olympus. Hades regler underjorden, och Poseidon är en gud för havet. Båda är bland de större tolv, men lämna sina hem på annat håll.

Kronos svalde hans barn för att hindra dem från att stjäla hans makt. Rhea lyckades dölja Zeus från Chronos, och han växte upp på Kreta. Efter moget, Zeus tvingade Kronos att lämna ifrån sig sina fem äldre syskon. Detta ledde till krig med titanerna, där Zeus och hans syskon erövrats med Titans och fick kontroll över berget Olympus.

Zeus, den högste härskaren av Olympus och ledaren för den antika grekiska gudarna, kontroller vädret, särskilt hård väder, när han kastar blixtar från himlen. Zeus har barn med ett antal gudinnor och dödliga, som rasande hans hustru och syster Hera, som skulle ofta exakt straff. Dessa kontaktpersoner förklaras av barbaren uppköp av små bosättningar som dyrkade en moder gudinna. Hera är också en beskyddare av kvinnor, mödrar och hustrur, kopplade HEMKÄRLEK.

Hera och Zeus produceras Ares, eller Mars, God of War. Mars är betydande i Homeros Iliaden . Han hade också en affär med hans halvsyster Afrodite, mycket till förtret för Afrodites make Hefaistos.

Hefaistos är smed för antika grekiska gudar och syskon till Ares. Han är ansluten med eld och metall, och gör det lättar bultarna kastades av Zeus. Han framställs som lamt eller linkade. Detta hobbling är baserad på det faktiska bruket av förlamande skickliga smeder för att hindra dem för att lämna ett område. Hefaistos, som kompensation, är gift med Afrodite.

Aphrodite har två mytologiska ursprung som en av de antika grekiska gudarna. Hon är dotter till Zeus och en mindre gudinna, och hon reste sig ur havet skum orsakad av blod Uranus. Hon är helt enkelt en gudinna för kärlek och skönhet, också mamma till Eros. Medan vissa dyrkade henne, särskilt olycklig lovers, är hon ofta tros vara elak, hennes belöning av Helena till Paris orsakat det trojanska kriget.

Zeus och Latona barn Apollo och Artemis är tvillingar. Apollo är God of Justice, visdom och profetia. Han är knuten till solen, vilket han sa att älska, och är också inspiration till idrottstävlingar. Bland de antika grekiska gudarna, är han en av de mest älskade, eftersom han tenderar representera rättvisa och glädje.

Artemis är en gudinna i jakten, men hon är också ibland i samband med förlossning. Hon är fortfarande jungfrulig och dyrkades av jungfrur. I motsats till Apollo, hon är nära knutet till månen. är Athena lär ha sprungit från panna Zeus. Hon är flickan krigare, men också representerar visdom och intellekt. Hon aktier kontroll av stormar med Zeus, och kontroll av krig med Ares. Bland de antika grekiska gudarna, är hon en av de inblandade aktörerna i det trojanska kriget som skildras i Iliaden .

Hermes är son till Zeus och Maia. Han är känd för sina snabba fötter och var budbärare till den antika grekiska gudarna. Han är beskyddare av slumpen och spelare, känd för sina practical jokes. Han är också dirigent för själar till underjorden.

Hestia är det första barnet till Zeus och Hera. Hon är hushållet gudinna, viktiga i allt inhemska. Hon är också förknippat med skörden, trots att hon delar denna uppgift med Demeter, Zeus 'syster, den verkliga gudinna skörden och sista av de olympiska härskare.

greker hedrad alla de antika grekiska gudarna, men kunde dyrka en mer än de andra främst genom personliga val. Fiskare kan ge sin första lojalitet till Poseidon och soldater skulle sannolikt ära Ares och Athena. Jordbrukarna sannolikt att hedra Demeter framför andra. Senators kanske mest beröm Apollon och Athena.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.