Vad var den stora Chicago Fire?

The Great Chicago Fire var en eldsvåda som svepte genom affärsdistriktet i den amerikanska staden Chicago 1871, lämnade 100. 000 människor hemlösa och orsakat två million U. S. dollar skador. Trots den stora Chicago Fire orsakade betydande skador, slutade upp att vara till nytta för staden, eftersom den våg av konstruktion som följde drivs Chicago i den 20: e talet som en av de ledande städerna i Amerika. Chicago under flera museer har skärmar över elden, och Chicago Water Tower-en av de få byggnader som står där i stadsdelen härjats av elden-fungerar som en inofficiell minnesmärke. Det finns en berömd Chicago berättelse om ursprunget till elden. Enligt legenden, började elden när en ko i en byggnad på Patrick och Catherine O'Leary sparkat ut en lykta, tänt eld på ett parti hö. Denna legend var matas delvis av nyhetsinslag där O'Learys var scapegoated för branden, särskilt efter deras hem mirakulöst överlevde branden. Inquests i kölvattnet av eld visade att O'Leary ko var oskyldig, men historien lever kvar. I verkligheten, inte den stora Chicago Fire tycks ha startat i ett skjul den 8 oktober 1871, men staden var fnöske, torr och det fanns en stark vind blåser, så även de minsta gnista eller öppen eld kan ha iväg branden. Med tiden som branden upptäcktes och larmet drogs, hade det redan blivit lite utom kontroll. Brandkåren körde tyvärr i fel riktning, och när misstaget upptäcktes, hade elden växt till att bli alltför stora för att hantera, särskilt efter det konsumerar Chicago Vattenverk, skära av tillgången på vatten för att bekämpa elden.

Två dagar senare hade den stora Chicago Fire brände stor del lyckas, men många områden var för varmt för att röra på flera dagar. Hundratals dog i branden, som konsumeras fyra tunnland (en och en halv hektar) intill Lake Michigan i hjärtat av staden. Surveying förödelsen insåg medborgarna i Chicago att branden hade lämnat en osannolik möjlighet att bygga upp centrala stadsdelen med moderna skyskrapor, breda gator och gott skydd eld.

Även om många människor betraktar New York City som hem för den skyskrapa i USA, var Chicago faktiskt härskare av skyskrapan landskapet genom att tidigt 20th century, tack vare den mark godkänts av Great Chicago Fire. Företagen i den centrala stadsdelen ville bygga upp bättre, flashier byggnader, och de lyckades sätta igång en vurm för allt högre strukturer som sedan spred sig till resten av världen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.