Vad är historien om Fars dag?

Fars dag är en helgdag firas i många nationer runt om i världen. Avsikten är att fira fäder och faderskap, erkänner den roll som fäder spelar i många människors liv. Exakta historia Fars dag varierar från land till land, men det är allmänt firas under sommarmånaderna, vanligtvis i juni. Vanligtvis familjemedlemmar ge presenter till sina fäder, ta ut dem på middag, eller känna igen dem på något annat sätt. Som en generell regel är Fars dag en sekulär semester, även om vissa religiösa ledare kan integrera faderskap i sina predikningar. I starkt katolska länder är Fars dag hölls den 19 mars, St Joseph's Day, men firandet är inte begränsade till katoliker. Vissa länder inför semestern som en möjlighet för en picknick och vandra, där celebrants ladda upp förpackningar med ett sortiment av livsmedel och tillbringa dagen i naturen. I USA, tillsammans med många andra nationer, Fars dag firas den tredje söndagen i juni. Tanken på en dag att minnas fäder har sitt ursprung i mitten av 1800-talet, men den dagen varierade från plats till plats. I 192C Sonora Smart Dodd lyssnade till Mors Dag tjänst i sin kyrka, när hennes tankar vände sig till sin far, som tog upp hennes familj ensam efter att hennes mamma gått bort. Hon kontaktade kyrka tjänstemän omkring med liknande tjänst för fäder, och år 1910 firade kyrkan Fars dag i mitten av juni.

Stöd för Fars dag växte över hela USA, och det var officiellt deklarerade en semester 1966 av president Lyndon Johnson. År 1972 undertecknade president Richard Nixon en proposition till lag som påbjöd den tredje söndagen i juni till Fars firandet. Andra länder runt om i världen har satt datum för farsdag som sträcker sig från slutet av februari till november. I alla de folk som firar farsdag, avsikten med semestern är detsamma.

Även Father's Day är avsedd att vara ett komplement till Mors dag, den semester är inte lika populär som Mors dag på de flesta områden där det firas. Familjemedlemmar verkligen lägger inte så mycket pengar på Fars dag som de gör på andra helgdagar, och folk ibland kämpa med lämpliga presenter. Barn som lever med sina fäder kan tänka sig att göra en speciell måltid för att hedra sina fäder, medan papporna oftast glada att höra från barn som lever utanför hemmet, antingen med ett telefonsamtal eller ett brev.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.