Vad är historia Teddy Bears?

lovable nalle kan hittas i olika former över hela världen. Den visar upp främst i uppstoppade djur form, men finns också på t-shirts, klänningar, affischer, lunch lådor och mycket mer. De flesta människor vet inte att teddybjörnar inte har funnits så länge. I själva verket var uppfann nallebjörnen i USA och Tyskland nästan samtidigt under tidigt 20th century. I november 1902 deltog den amerikanske presidenten Theodore "Teddy" Roosevelt i en jakt expedition i Mississippi . Han var i området för att lösa en gränskonflikten mellan Mississippi och Louisiana. En ivrig jägare, var besviken Roosevelt att han inte kunde finna några stora spel att skjuta under jakten. Som svar, fångade hans värd en svart BJÖRNUNGE och bunden till ett träd så Roosevelt kunde döda den. Det berättas att Roosevelt vägrade att skjuta björnen, motivering att åtgärden skulle vara grym eftersom djuret var bundna till ett träd och försvarslös. Efter att ha hört om denna händelse, drog konstnär Clifford Berryman en skämtteckning av Roosevelt och björnen. Han hade då karikatyr publicerades i Washington Post . Det är mycket samma månad, Brooklyn lagra ägare Morris och Rose Michtom skapat en mjuk bära leksak. De kallade det "Teddy's Bear" och placerade den i skyltfönstret tillsammans med en kopia av Berryman's cartoon. Till deras förvåning, älskade amerikanerna idén och ropat att köpa nallar. Den ursprungliga Teddy's Bear lekte en knubbig kropp, ett ansikte formad som en triangel, och långa armar och ben. Snart växte Michtoms rika från de intäkter och kunde börja Ideal Novelty and Toy Company.

Under samma tidsperiod, en handikappad tysk kvinna vid namn Margarete Steiff ägde ett mjukdjur fabrik i staden Giengen. Hennes bolag ingår en mjuk bära i sin leksak katalog. Tidigare hade hennes brorson Richard övertygade Steiff att lägga bär hennes lista över leksaker. Uppgift hade Richard en förkärlek för björnar och trodde att de skulle göra ett bra komplement till Steiff produkt lista.

Steiff började tillverka mjuka björnar, aldrig inse hur populära de skulle bli. År 1903 sålde hon 3. 000 leksak björnar för människor i USA. Mellan 1903 och början av första världskriget, miljontals björnarna köpt från Steiff leksaken katalogen. Varje björnen hade en knapp sys i vänster öra, Toys "varumärke. Människor i England, USA och Tyskland alla köpt leksaker från Steiff sällskap.

Ingen vet riktigt säkert vem som ska krediteras med att skapa den första fyllda teddybjörnar , men de flesta är överens om att teddybjörnar har haft en lång livslängd. Sin början i början 20th century banade väg för dem att bli en av de mest populära leksaker för att ge ett litet barn. Dag, folk köper nallar i alla former, storlekar och färger. Trots det årliga inflödet av högteknologiska leksaker, fortsätter världens kärleksaffär med den enkla nallebjörnen att uthärda.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.