Vad är en FBI Background Check?

Federal Bureau of Investigations (FBI) vidhåller National Crime Information Center (NCIC), som är en nationell databas straffrättsliga information. Databasen innehåller kriminellt förflutet information, tillsammans med en lista över försvunna personer och ville flyende. I vissa fall, en säkerhetsprövning, kan beställas från FBI Oftast en FBI säkerhetsprövning innebär att söka i databasen för att avgöra om en person har ett kriminalregister. Eftersom databasen innehåller brott hela Förenta staterna, är det en omfattande kriminell bakgrund check. Ett kriminellt förflutet kontroll kan krävas för anställning, registrering i skolan och att inneha vissa ämbetsverk.

Om ett ämne som genomgår en FBI säkerhetsprövning har ett kriminalregister, datum för gripande och åtal för brott som anges i databasen. Olika typer av brott i den nationella databasen, inklusive kön brott, egendomsbrott och brott läkemedel. Grova brott och allvarliga misdemeanors ingår i databasen. Mindre förseelser förseelser, som att flytta brott, inte ingår i databasen och visar inte upp på en FBI check. När en person grips, han eller hon lämna fingeravtryck. Fingeravtryck skickas till NCIC från arresterar brottsbekämpande organ. När en FBI säkerhetsprövning begärs, är fingeravtryck för ämnet gå igenom databasen för att avgöra innan gripanden.

FBI bemyndigas att föreskriva straffrättsliga kontroll historia bakgrund till vissa arbetsgivare och vissa typer av arbeten. Till exempel vissa statliga myndigheter, till exempel justitiedepartementet, förutsätter att arbetstagarna har en check. FBI kan också släppa brottslig bakgrundsinformation när en sökande skall ha en kontroll enligt lag, exempelvis anställda som arbetar med barn.

Privata arbetsgivare kan begära en FBI säkerhetsprövning. Men statliga lagar avgöra vilken typ av byrå är rätt att begära en säkerhetsprövning. Enskilda personer har möjlighet att få en kopia av sin egen bakgrund check. Arbetsgivare som inte har laglig rätt att begära direkt från FBI, får be en anställd att begära sin egen bakgrund kontrollera och vända den till arbetsgivaren. Det finns fler skäl till en FBI bakgrund kontroll kan behövas. Många internationella adoptionsorganisationer kräva att de sökande genomgå en säkerhetsprövning. Lokala brottsbekämpande myndigheter kan begära information från databasen för att avgöra om en person har några gripanden i en annan jurisdiktion.

Den som vill få en egen FBI säkerhetsprövning måste först få lämna fingeravtryck för att styrka sin identitet. Lokala brottsbekämpande organ, t. ex. sheriffer Department, kan göra fingeravtryck för säkerhetsprövning. En skrivelse med begäran om en säkerhetsprövning för personlig prövning krävs samt en avgift. Handläggningstiden kan ta fyra veckor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.