Vad är Aegis Combat System?

Aegis Stridssystemet är en missil styrsystemet utvecklas av USA: s flotta. Det är i aktivt bruk hos flera amerikanska allierade, och i ord för marinen är det en "total vapensystem, från upptäckt att döda. " Utveckling av systemet startade redan på 1960-talet och 1980-talet, Aegis-klass fartyg seglade med tidiga versioner av systemet ombord. Det anses allmänt vara en av de mest avancerade vapensystem på jorden. Det ursprungliga Aegis var skölden av Zeus i grekisk mytologi. Ordet har trätt använda engelska språket för att hänvisa till skydd eller avskärmning med potentiellt gudalika förmågor. I vissa myter är Aegis faktiskt en brand andas monster, snarare än en passiv sköld. Denna version av myten återspeglas i marinens val av namn.

Flera saker som Aegis undan från andra robotsystem vägledning. Den första är graden av integration som Aegis skärmar. Systemet integrerar sömlöst radar, synliga, missiler centers kontroll, och ett kraftfullt datorsystem. Dessa system alla samarbeta ytterst snabbt återvänder värdefull minut för minut data till Aegis operatörer. Så snart ett hot identifieras, spårar systemet tills hotet är neutraliserat eller ogillas.

Tekniken bakom Aegis är också mycket stark. Man kan kontrollera robotuppskjutningar för ett enda fartyg, eller den kan användas för att samordna en hel flotta av fartyg. Denna funktion gör Aegis stridssystem, och marinen i förlängningen, mycket mer flexibel. Aegis också kan hantera flera hot på en gång, liksom hot från olika miljöer, såsom luft, yta eller under ytan.

Liksom andra vapensystem, speglar Aegis stridssystem förändringen av krigföring under nittonhundratalet. Den banbrytande teknik som utgör ryggraden i Aegis har också spillt över till den civila världen, som militär teknologi ofta gör. Men de flesta civila system som jämför med Aegis innehålla endast en bråkdel av systemets data-och spårning makt.

är förmågan hos den Aegis stridssystem begränsad, naturligtvis . Systemet kan vanligtvis kontroll endast cirka 100 individuella vapen, men kan eventuellt följa upp till 900 hot på en räckvidd på 100 nautiska miles. Eftersom dessa siffror än de som finns i de flesta stridssituationer, de flesta människor att hitta Aegis stridssystem att vara helt tillfredsställande, särskilt när förstärkas genom ett nätverk av fartyg och operatörer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.