Vilken var den underjordiska järnvägen?

The Underground Railroad, som inledde sitt hemliga operationer omkring 1810, var inte en järnväg alls. Detta hemliga nätverk kan ha börjat tidigare i slutet av 18th century, som George Washington, som själv var slavägare, hävdade att en av hans slavar rymde med hjälp av ett samhälle som drivs av kväkare. Leds av många medborgare vars enda syfte var att underblåsa förrymda slavar under sin flykt till friheten i norr och i Kanada, under namnet, "Underground Railroad" tillkom omkring 1831 sammanföll med framväxten av ånga järnvägar. Den operativa jargong of the Underground Railroad var det som var reserverat vanligen för järnvägar. Ett hem eller företag som skulle tillhandahålla mat och en rastplats för slavar, till exempel kallades en "depå" eller en "station", som drevs av en "stationsinspektor. " De som bidragit pengar eller varor till den underjordiska järnvägen var kallade "aktieägare" och "dirigent" var den person som ansvarar för transport av slavar mellan stationerna.

Många av deltagarna i den underjordiska järnvägen var vita abolitionisterna och omsorg medborgare, men många fler var afro-amerikaner beslutna att se sina bröder Live Free Or Die Trying. Alla medlemmar i den underjordiska järnvägen var engagerade med bara lokala aspekter av utrymningsvägar, och ingen visste hela Sub Rosa operation, som skyddade sin anonymitet. Den underjordiska järnvägen var mycket framgångsrikt, och man beräknar att den södra förlorade 100. 000 slavar som flydde till frihet mellan åren 1810 och 1850.

Köra var borta en farlig verksamhet som flyr skulle ske på natten och krävs noggrann planering. Olika medborgargarden som uppstod i New York, Philadelphia och Boston som transport, mat, logi, pengar och kläder. The Underground Railroad fått många tysta hjältar, men bland de räknas bör vara John Fairfield, son till en slaveholding familjen från Virginia, Levi Coffin, kväkare som personligen hjälpt över 3000 slavar, och sist men inte minst, den enkla, lilla kvinnan känd som "Moses för sitt folk," Harriet Tubman.

Born in i slaveri, var hennes barndom mycket hårda. När hon var i tjugoårsåldern, en vit granne gav henne ett papper med två namn på den och sa till henne hur du hittar det första huset på väg till frihet. I skydd av mörkret med bara polstjärnan att vägleda henne, hon gjorde sin väg till Philadelphia där hon träffade stationsinspektor, William Still och andra medlemmar av Anti Slavery Society. Hon på egen hand under loppet av tio år och nitton resor lett mer än 300 slavar till frihet via den underjordiska järnvägen.

vittnesbörd om USA: s skamliga förflutna, tunnelbana Railroad symboliserar kraften hos människan till höger ett fruktansvärt fel och okuvlig rätt att drömma en dröm om frihet för varje man, kvinna och barn som någonsin fötts.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.