Vilka är Montford Point Marines?

Montford Point Marines var den första afro-amerikaner att tjänstgöra i United States Marine Corps. Svarta Marines var segregerade på Montford Point Camp till tåg mellan 1942-1949. Männen tjänade i alla svart enheter, främst i Stilla havet Theater, och utmärkte sig samtidigt kämpar rasismen inifrån och fiender utifrån. År 1965 grundades Montford Point Marine Association, en militär grupp, efter en konvention tidigare Montford Point Marines.

Integreringen av den amerikanska militären var en lång process som började 1941 med en verkställande order av president Roosevelt som var avsedd att skapa rättvisa anställningsvillkor praxis i USA: s styrkor. 1942 grundades Montford Point Camp så att afroamerikaner Marine rekryter kunde tåget. 20. 000 man utbildad vid lägret, men Montford Point Marines fick inte in i grannlandet helvita läger utan att åtföljas av en vit Marine. År 1949 undertecknade president Truman annan verkställande för att tvinga en fullständig integration av USA samma år, den första afroamerikanska kvinna, Annie Graham, tog värvning i marinkåren. Den Montford Point Marines är ofta hyllas som viktiga personer i den amerikanska historien, eftersom de villigt kämpade för att skydda en nation som ännu inte har erbjudit dem grundläggande medborgerliga rättigheter. Idag, afro-amerikaner utgör cirka 20% av USA: s styrkor. Den Montford Point Marines bidragit till att integrera de väpnade styrkorna och att främja respekten för de afro-amerikanska män och kvinnor i de väpnade styrkorna.

År 1965, en återförening av marinkårssoldater hölls i Philadelphia som innehöll tidigare Montford Point Marines tillsammans med Marines i aktiv tjänst. Över 400 kvinnor visade från från hela landet, och de beslutade att inrätta Montford Point Marine Association, en av många ideella veteraner program som finns över hela USA för att hjälpa människor i nöd och bevara militära historia. Förbundet har 29 kapitel över hela världen, och är medlem i Marine Corps rådet, som är ett råd av marin-service grupper.

The Montford Point Marine Association upprätthåller arkiv som hör till Montford Point Marines, och även arbetar med att bygga vänskapsband i de samhällen där det är verksamt. Dessutom distribuerar Association mat, leksaker och kläder till behövande, i synnerhet under semesterperioden. Ett konvent hålls årligen för att fira Montford Point Marines, göra organisatoriska beslut och fördela stipendier.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.