Vad är historia Veterans Day?

Veterans Day firades för första gången 1919 då det var känt som Vapenstilleståndsdagen. 1954 ändrades de semesterdagar "Veterans Day" så att observationer av denna semester skulle hedra alla amerikanska veteraner. Det är traditionellt firas den 11 november och är en federal helgdag, vilket innebär att banker och statliga byggnader är stängda. Liksom Memorial Day, är Veterans Day avsedd att vara en dyster semester där människor reflektera över de män och kvinnor i försvaret.

Vapenstilleståndsdagen fortsätter att firas i många nationer idag. Det minne av officiell vapenvila som föregick det formella slutet av första världskriget. Genom allmän enighet lade länder som deltar i första världskriget ned vapnen kl 11:00 den 11 november 1918. Ett formellt fördrag få slut på kriget undertecknades inte förrän nästan sju månader senare, men många visade 11 November i slutet av "kriget till slut på alla krig", som första världskriget hette. I november 1919 fastställdes President Wilson Vapenstilleståndsdagen som en semester i USA, kräver att amerikanerna vill bedriva verksamhet i landet för att fira slutet på kriget.

Ändringen Veterans Day inträffade under Eisenhower administration. Eisenhower officiella proklamation år 1954 hänvisas till inblandning i andra världskriget och Koreakriget för namnbytet. Eisenhowers proklamation expanderade semestern till att omfatta alla veteraner från försvaret, och det kallas för en nationell efterlevnaden av semester, han också uppmanade amerikanerna att åta sig att "uppgiften att främja en varaktig fred så att deras [veteranerna] ansträngningar skall inte har varit förgäves. "

Veterans Day är traditionellt firas med parader som omfattar nuvarande och tidigare tjänst medlemmar. äldre veteraner vanligtvis åka i bilar, och många tar fram sina gamla uniformer. Många besöker också militära begravningsplatser på Veterans Day lämna blommor och andra symboliska och politiska tal hålls över hela USA. För yngre amerikanerna ger Veterans Day en möjlighet att träffa äldre veteraner och prata med dem om deras erfarenheter, veteraner är bitar av levande historia som kan tala om viktiga historiska händelser med myndighet eftersom de var närvarande.

I andra nationer, 11 November ofta firas som Remembrance Day. Traditionellt, folk köper konstgjord röd vallmo från veteraner till stöd för veteraner frågor och för att fira semester. Den symboliska betydelsen av vallmo avser det första världskriget, då röd vallmo blommat på några av de mest blodiga och fruktansvärda slagfält i krig, vallmo var en viktig symbolisk betydelse i en berömd dikt från kriget, I Flandern Fields . Den vallmo traditionen lever vidare i delar av USA, många veteraner kan ses som säljer vallmo i dagarna till Veterans Day.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.