Vad är fyren i Alexandria?

Fyren i Alexandria är en gammal struktur, nu kollapsade, det var en av de sju underverken i den antika världen. Fyren, med en höjd mellan 115 och 150 m (380 och 490 fot), var belägen på ön Faros i Alexandria, Egypten, landets största hamn i antiken. Fyren i Alexandria byggdes mellan 285 och 247 f. Kr. av Ptolemaios I Soter, en allmän och eventuell halvbror till Alexander den store. När Alexander dog i förtid, var Ptolemaios en av hans generaler som tog en del av sin forna territorium-i hans fall, Egypten. Fyren i Alexandria byggdes strax efter Ptolemaios utropade sig till kung av Egypten.

Enligt legenden Sostratos av Knidos förbjöds arkitekten bakom fyren, av Ptolemaios sätter sitt namn någonstans på den, som Ptolemaios , är en nypräglade kung ville all ära för sig själv. Efter uppförandet av byggnaden, verkade det som Sostratos lytt Ptolemaios, men århundraden senare, avslöjades det att Sostratos verkligen inte undertecknat byggnad, bara han dolt sin inskrift med gips. Först efter århundraden av ålder gjorde plåster lossna.

Inte bara ett torn, fyren i Alexandria var en tjock byggnad som avsmalnad till ett torn högt upp. Den byggdes i tre delar, en lång rektangulär huvudavdelning med ett runt torn del över det, krönt av en pelarsalen apex med en ständigt brinnande låga. Den egyptiska kusten, är väldigt platt och saknar funktioner som behövs för ett landmärke för att hjälpa till med navigeringen, och det är syftet att fyren tjänade mer än tusen år, tills den slutligen kollapsade i den 14: e århundradet efter en serie jordbävningar. På grund av sin höjd, många forskare menar fyren i Alexandria var den tredje högsta byggnaden i världen (efter den stora pyramiden i Giza) för hela sin livstid.

fyren var lång och ljus nog att det kunde ses för 35 miles (56 km) i alla riktningar. Dess ljus var så intensiv att det fanns legender som sa att det kunde vara fokuserade för att tända fiendens fartyg, även om detta var nog bara för att skrämma bort angripare. Byggnaden hade en bredd av 8,5 m (28 fot), och dess murverk hölls samman av smält bly. Denna byggmetod pekas ut av många som skäl till varför fyren i Alexandria var den näst mest långvariga av de sju underverken i den antika världen. Av alla sju underverk, bara pyramiden i Giza förblir intakt i dag.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.