Vad är en polis Background Check?

Liksom de flesta av våra 21: a århundradet samhället har polisen säkerhetsprövning har förändrats av Internet och datoriseringen av journaler. En procedur som en gång tog månader kan nu ofta ske inom några minuter. Dessutom kommer begreppet "polisen background check" har blivit mer allmän än specifik, eftersom polisen inte det enda utredare.

Med en ökad offentlig uppmärksamhet på drogfria arbetsplatser, brott mot barn och möjligheten terroristbrott infiltration, är oddset för en polis säkerhetsprövning utförs på en enskild har expanderat kraftigt. Federala, delstatliga och lokala brottsbekämpande organ hålla alla stora register, det mest grundläggande återspeglar domstolens domar och journaler gripande. Dessutom har vissa särskilda databaser utvecklats, till exempel sexualbrott "registret och den information som samlats in av Office of Homeland Security. Nu när stater har till stor del samordnat sina enskilda poster, en grundläggande polisen säkerhetsprövning fokus om grova brott kan ske nästan omedelbart. Detta är särskilt fördelaktigt vid genomförandet av den "instant" informationssökning som krävs för kanon köp eller tillhandahålla ett trafikljus officer viktig information om ägaren till ett fordon som han just har dragit över.

Andra sökningar tar längre tid, ibland betydligt längre. Och det skulle vara omöjligt för polisen-särskilt i mindre samhällen-att få tid att utreda även en liten andel av de otaliga förfrågningar om poliskontroller bakgrund som uppstår. Även blivande volontärer är ofta kontrolleras genom databaser brottsbekämpning, särskilt om de ska arbeta med barn. Med frekvensen av sådan säkerhetsprövning, har stigmat av att vara i fokus för en stor del försvunnit. Förutom att det självklart finns önskemål från ägarna av hyresfastigheter som söker information om blivande hyresgäster, som påbörjar relationer som vill se till att de inte dejtar en seriemördare, och en myriad av andra säkerhetsprövning om ekonomisk bärkraft. Dessa tillfällen då federala, statliga och lokala brottsbekämpande myndigheter skulle sannolikt inte engagera sig om inte en stor möjlighet fanns att ett brott hade begåtts. Överbrygga gapet är företag som kommer att erbjuda en check polisen bakgrund till en avgift, vanligen med inriktning på information fritt tillgänglig för alla medborgare.

Vissa risker kommer med sysselsätter dessa företag. Till skillnad från polisen, som har ett egenintresse av ferreting ut dem med brottsregister, får privata företag eller kanske inte är så flitiga. Dessutom, om någon skulle avslås för ett arbete på grund av felaktig information-som identifieras med ett brott faktiskt har begåtts av någon annan med samma namn-resultatet kan bli en dyr process.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.