Vad är Social Security Trust Fund?

I USA är Social Security Trust Fund den mekanism genom vilken skatterna höjas för sociala avgifter redovisas. Fonden är främst en metod för att hålla reda på samlingar. Det finns inga särskilda pengar som stannar till ett konto för att betala ut senare. Snarare Social Security Trust Fund helt enkelt håller reda på de pengar som tas upp.

Även om många amerikaner kan tro finns det en betydande summa pengar som samlas in och sparas till följd av Federal Insurance Contributions lagen (FICA) är detta inte fallet. Snarare är dessa pengar satsas på dem som redan dra pengar från sociala eller användas i andra program. På så sätt är detta kallad "räder" Social Security Trust Fund. Som en redovisning mekanism är Social Security Trust Fund egentligen uppdelad i två förvaltningsfonder. En kallas ålders-och efterlevande Försäkring (OASI), som den amerikanska regeringen använder för att betala ersättningar till pensionärer och deras efterlevande. Den andra fond går till invaliditetsförsäkring, som används för att betala förmåner för dem som är funktionshindrade. I stället för att sammanställa och hålla på med pengar, köper Social Security Trust Fund faktiskt amerikanska statsobligationer. I huvudsak, eftersom båda Social Security Trust Fund och US Treasury ägs av den amerikanska regeringen, är det i själva verket låna från sig själv. Detta är fortfarande en säker fond så länge regeringen inte standard på lånen.

närvarande mer pengar samlas in från FICA skatter än vad som betalas ut i förmåner. Således driver Social Security Trust Fund till ett överskott. Detta är dock förväntas förändras över tiden. Faktum är att vissa säger till år 2017 kommer Social Security Trust Fund inte längre körs som ett överskott. Även om fonden har ackumulerat tillräckligt med reserver, åtminstone på papperet, förbli solvent stora delar av det 21: a århundradet finns det administratörer och politiker såväl som oroas över framtiden för fonden.

En utredning som leds av förre Federal Reserve Chair Alan Greenspan har rekommenderat att höja skatterna för att fortsätta att hålla Social Security Trust Fund i god hälsa. Andra har föreslagit att regeringen slutar att använda FICA skatter för andra ändamål och göra en sann besparingar fond. Men skulle dessa lösningar som kan båda få samma resultat-att höja skatterna. Om regeringen slutat använda pengar från Social Security Trust Fund, skulle det ha antingen höja skatterna, låna från andra källor, eller har drastiskt minskat några aktuella program.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.