Vad är Social Security Privatisering?

Social Security privatisering är en rörelse för att eliminera eller minska USA: s Social Security program, till förmån för privata återlösningskonton. Detta har sina rötter i den ekonomiska prognos som regeringen planen kommer att fungera på ett underskott på omkring år 2016. Båda dessa till förmån för privatisering, och de som var emot, håller med om att detta potentiella problem måste åtgärdas genom reformer.

social trygghet är ett system av socialförsäkringar som är avsett att stödja äldre, handikappade, eller efterlevande de som har arbetat i USA. Programmet lades på plats 1935 av president Franklin D. Roosevelt. Enligt planen, skattebetalarna betala en del av sin inkomst i systemet, och i gengäld erhåller en del av den tillbaka när den konfronteras med funktionshinder, ett dödsfall i familjen, eller sin egen pension. Programmet är uppbyggt så att dagens skattebetalare stödja dem som har betalat skatt i det förflutna, vilket innebär att de pengar som betalas i dag används i dag. Som alla föreslagna stor reform, det finns två sidor av social trygghet privatiseringen argument . Ena sidan anser att privatiseringen kommer att hjälpa till att rätta till underskottet och ge medborgarna större kontroll över personlig pensionsfonder. Den andra sidan anser att hålla systemet som en helt regering kör programmet kommer att skydda människor från fattiga investeringar, och därmed skydda den övergripande framtida ekonomi. Den konservativa traditionen i USA är något som normalt stödjer social säkerhet privatisering, med det republikanska partiet, liksom tredje man-liksom Libertarianer-tenderar att leda denna avgift. Den föreslagna privatisering skulle ta de medel som för närvarande tas i socialförsäkringssystemet och sätta dem i ett konto som liknar en Individuell återlösenskonto (IRA). Skattebetalarna skulle ha viss kontroll över vilken riktning dessa fonder kan, en punkt som anhängare av social trygghet privatiseringen anser bör bevaras. Den andra sidan av argumentet leds av den liberala traditionen i USA, inklusive Demokratiska partiet och oberoende, liksom miljöpartiet. De anser att social trygghet är bäst hålls under överinseende av regeringen i syfte att skydda medborgarna från marknadssvängningar och misstag investeringar. Anhängare av detta anser att skyddet av medel också kommer att skydda folket och bidra till det allmänna hälsotillståndet i ekonomin. Dessa människor påpekar ofta att placera dagens erhållna inkomster till privata konton kan betyda att inga medel kommer att finnas tillgängliga för dem som för närvarande sociala förmåner.

Generellt alla inblandade är överens om att förändringar måste ske under de närmaste åren för att förhindra en ekonomisk katastrof som orsakas av förväntade underskottet. Vissa med en central ideologi tror att en lösning skulle kunna vara partiellt social trygghet privatisering. När debatten om detta fortsätter, återstår det att se vad den slutliga lösningen på detta problem kommer att bli.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.