Vad är Antidisestablishmentarianism?

Antidisestablishmentarianism är ett ganska svårt ord att läsa, stava eller uttala. Det är ett riktigt ord, med en verklig historisk användning, och ofta som den längsta sanna ordet som används i det engelska språket, innehållande 28 bokstäver. Det finns ett längre ord, Floccinaucinihilipilification , som hänvisar till den process beskriva eller bedöma något som värdelösa, men ordet är vanligt förekommande, och dessutom är något av ett påhittat ord av några studenter vid Eton College.

Många kanske undrar varför antidisestablishmentarianism är inte bara establishmentarianism, eftersom anti och DIS Skapa dubbel negativ. Skälet till att ni får detta enorma dubbla negativa ord är främst ett resultat av en grupp människor i Storbritannien som kallades disestablishmentarians . Disestablishmentarians i slutet av 19: e och tidig 20th centuries ville se England och de brittiska öarna bort statusen för Church of England och anglikanska kyrkan, som statskyrka. Flera åtgärder början på 1800-talet ställdes inför parlamentet att ta bort Church of England (kallas även kyrkan i Irland, Skottland och Wales), från att vara en religion och kyrka erkänts av staten. De som emot disestablishmentarians, och det var många, framför allt i Irland och Wales, var således anhängare av antidisestablishmentarianism. Med andra ord ville de den engelska staten att endast erkänna den anglikanska kyrkan som statskyrka. Småningom på 1870-talet, den antidisestablishmentarianism rörelsen misslyckades i Irland, och den anglikanska kyrkan inte längre statskyrka. Antidisestablishmentarians höll ut betydligt längre i Wales, och kyrkan var det inte disestablished förrän på 1920-talet. Eftersom begreppet är så specifik för en period i historien, är det oftast endast i förhållande till anglikanska eller engelsk historia, eller att verkligen imponera på dina vänner! Om du kan stava till det, du bevisar verkligen din skicklighet som en Speller, men du kommer inte hitta många sätt att lättsinnigt infoga ordet i samtalet.

Antidisestablishmentarianism egentligen inte är det längsta ordet i det engelska språket. Det finns många vetenskapliga termer som är längre och få större användning i forskarvärlden. Det är en catchy ord dock, som aldrig har helt glömts bort på grund av sin imponerande längd.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.