Hur ska jag förbereda för att få en advokat?

Vare sig det är en skilsmässa, en tvist om ett arv, eller en juridisk process, många människor befinner sig i behov av en advokat någon gång i sitt liv. Anställa en advokat är inte så enkelt som många skulle tro. I de flesta fall kommer att finna en advokat vidta lämpliga förberedelser på den del av den potentiella kunden. Att hitta en advokat som tävlar i den rättsliga frågan till hands är en av de första åtgärder som bör vidtas innan en person kan få en advokat. Exempelvis vissa advokater specialiserade på familjerätt, såsom skilsmässor, förfaranden för antagande och äktenskapsförord. I de flesta fall skulle en familjerätten ombudet inte det bästa valet för någon som söker juridisk rådgivning för sina företag. Lära sig om advokater inom en viss specialitet är bäst uppnås genom word-of-mouth, men det finns områden juristsammanslutningar som också kan rekommendera kvalitet jurister som är specialiserade på en särskild specialitet. När en advokat väljs , är det bäst att ta reda på hur hans eller hennes verk prislista. I de flesta fall kan detta göras under den inledande samråden. Vissa advokater ut en avgift per timme. Andra inrätta en hållare där avgifterna dras från en fond för en viss kund. En hållare kan ställas in för månadshyra och i årliga kostnader, beroende på ärendets natur. En av de mest prisvärda betalningssätt är att betala av projektet eller ärendet. Till exempel, om en kund behöver en kommer att utarbetas, hon bara betalar en uppsättning takt och får sin vilja. I andra juridiska tvister, får advokaten får en procentandel av tilldelningen, om ärendet är vunnen. En betalningssätt kan fungera bättre för en potentiell kund än någon annan metod, så det är viktigt att ta reda på all information avgift så snart beslutet att få advokat har gjorts.

Många advokater har upptagen fall scheman. Som ett resultat, kan de inte acceptera varje potentiell kund som kommer in i deras kontor. Därför är det viktigt att ha en tydlig tidsplan och beskrivning av ärendet för advokaten under det första mötet. Fakta och vilken typ av tvisten bör anges tydligt att få en advokat som annars kanske skulle tacka nej till ett särskilt fall.

Det är alltid bäst att få en advokat så fort en rättslig tvist uppstår. Väntar kan propagera svårare. Dessutom, om ett ärende blir extremt komplex, kommer det att krävas mer av advokatens tid. I de flesta fall mer tid på den del av advokat betyder mer pengar som kunden betalar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.