Hur kom den afrikanska slavhandeln börja?

Den afrikanska slavhandeln har levt i århundraden. Medan de flesta av oss förknippar slaveri 18th och 19th century America, är sanningen att den afrikanska slavhandeln började långt innan Amerika blev inblandade. Det är fortfarande lever idag i vissa delar av den afrikanska kontinenten.

Den afrikanska slavhandeln inne Afrika själv var vanligt i Ghana och Nigeria i 18th century, där ländernas ekonomier dels beror på försäljning av handen arbete till närliggande gårdar. Slaveri inne Afrika var ofta inte för livet. Slaves hade möjlighet att köpa sin frihet, och betalades normalt tillräckligt att de kunde göra det efter ett visst antal år. I resten av världen, den afrikanska slavhandeln blev vanliga i Europa först, börja med Portugal, som tog slavar till Brasilien för att min bergen. Västindien följde snart, och sedan andra länder i Syd-och Centralamerika. Den amerikanska afrikanska slavhandeln var mycket mindre än den som förvaltas av andra länder. Av alla slavar att nå Amerika, endast 4,4 procent hamnade i Nordamerika territorium. Den tidigaste dokumentation av den afrikanska slavhandeln i Amerika går tillbaka till början av 17th century, då ras slaveriet var ett straff för tjänstemän som bröt mot lagen. I det 18th århundradet, var slavar används främst i söder att arbeta på plantager och odlingar, speciellt av rika markägare som skulle kunna betala extra kostnad för att maximera sina vinster. I början av inbördeskriget 1860 fanns det cirka fyra miljoner slavar av afrikanskt ursprung i USA.

avskaffades Den afrikanska slavhandeln i världen vid olika tidpunkter. Storbritannien upphörde slaveriet 1807, även om slavar inte officiellt förklarats fritt fram till 1833, då Slaveriet avskaffande lagen antogs. Resten av Europa följde tätt efter, med vissa afrikanska länder förbjuder slaveri i början av det 20th århundradet. Den afrikanska slavhandeln förblir levande i vissa delar av Afrika, Nigeria är anmärkningsvärd för att sälja sexslavar till vissa europeiska länder, och för handel på barn inuti afrikanska gränser.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.