Vad är Marginell växter?

Marginell växter är växter som växer naturligt eller trivs i våtmarker, mossar eller grunt vatten. Termen omfattar en lång rad av växter, inklusive vatten iris, cattails, liljor vatten och växter tillbringare. De ger både skydd och mat för vattenlevande djur och till och med rena omgivande vatten, vilket gör dem ovärderliga för ekosystemet. Det finns två grundläggande undergrupper av marginell växter-mosse växter och framväxande växter.

Bog växterna är arter som har anpassat sig till växande i förmultnade torvmosse, i motsats till vattendränkt jord där de flesta marginella växterna växer. Torven är både sur och låg på näringsämnen, vilket har resulterat i många unika arter. De flesta köttätande växter är mosse växter, och äter insekter för att kompensera för bristen på näringsämnen i jorden. Bog växter kräver också en stor mängd solljus för att öka graden av fotosyntes, och producera mer mat.

De flesta marginella växter i framväxande delmängd. Dessa växter är rotade under ytan av vatten, och inte blomma eller producerar blad tills de dyker upp. Emergents växa på detta sätt att öka mängden av solljus absorberas, och för reproduktion. Stammen framväxande växter är oftast fast att hålla toppen av plantan från att bli. Vanliga arter av emergents omfatta pilar, vass, liljor och cattails.

Marginell växter ofta odlas i vatten trädgårdar, eftersom de är attraktiva och lätta att underhålla. De kan odlas direkt från jorden eller nedsänkt krukor att vila under vattenytan. Mest marginaliserade växter är mycket invasiva, och kommer bara bete sig om den planteras i kruka. Detta leder till konkurrens mellan olika arter, så ger gott om utrymme mellan växter rekommenderas.

Alla marginell växter delar behovet av en ständig fuktig jord. Men trivs marginalnummer inte i jord som är lätt att packas. Konstant fukt kommer ofta att bryta ner de flesta krukväxtjord, vilket gör den olämplig för växande marginaler. En vanlig jord kombination är två delar torv, två delar tvättad sand, en del perlit, och en del bark marker. Detta kommer att resultera i en jord som är rik på näringsämnen, som kommer att behålla sin grundläggande sammansättningen i vatten.

Fertilizer är ett annat gemensamt behov i marginalnummer. Marken i kärr, våtmarker, och omkring vattendrag är normalt rik på näringsämnen från ruttnande löv och organiskt material. Lägga till en vattenlevande tablett anläggning gödselmedel på marken blandning, enligt tillverkarens anvisningar, kommer att väsentligt öka hälsa och tillväxt av marginell växter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.