Vad är ett tak inspektion?

En av de mer effektiva åtgärder i taket underhåll täta tak inspektion. Denna omfattande inspektion bör utföras av en erfaren professionell tak entreprenör eller en licensierad hem inspektör. Generellt sett är ett tak inspektion utförs med en visuell kontroll av alla aspekter av tak konstruktion, både från insidan och utsidan av strukturen.

Rätt tak installation är naturligtvis en av de mest kritiska aspekter av husbyggande. Ett väl konstruerat tak säkrar livslängden för struktur, samt komfort i skyddsanordningens åkande. Det är också den mest utsatta delen av en byggnad, och behöriga takläggare är väl medvetna om byggteknik och material som behövs för ett tak att stå upp mot väder och missbruk. Del av något tak Projektet omfattar underförstått att täta och kompetenta tak kontroller kommer att genomföras regelbundet.

I regel kommer ett tak inspektör börja taket inspektion genom att lokalisera de olika takkupor, skorstenar, syrsor, rännor, och alla blinkande punkter som behöver särskild uppmärksamhet. En närmare inspektion kan göras, särskilt av villkoret om taket ytan material-med kikare för en svårt, högre sadeltak-eller genom att faktiskt komma åt en lägre lägrade, eller ett platt tak. Uppenbarligen yttre besiktning kommer att inriktas på tillståndet i takytan, exponerade blinkande, rännor, och skorsten konstruktion.

En riktig taket inspektion sker även inifrån struktur, liksom. Inspektion av dag före, inredning skorsten ytor, fästen, tak hängslen, och support material, såsom villkor för plywood hölje för ett trä tak, är ofta en indikation där närmare yttre inspektion behövs. En riktig tak inspektion kommer att ta från tre fjärdedelar av en timme till flera timmar, beroende på storlek och komplexitet taket.

Några vanliga problem som tas upp i ett tak inspektion har blåsor på grund av instängd vattenånga, Öppna varv runt blinka på grund av dålig vidhäftning av membran till metall blinkande, uppdelning av takytan material, försämrade eller lösa blinkande och frågor fästanordningen. Äldre tak har kontrollerats med avseende sprödhet och yta försämring, medan nyare tak är anmärkningsvärda för att visa uppgörelse problem som är lätt rättas till. Vittrande skorstenar och lösa eller defekta rännor ingår också i de frågor som tas upp i ett tak inspektion.

Roof reparation behöver inte vara omfattande eller kostsam om korrekt tak inspektioner genomförs regelbundet. Att ha ett tak inspekterats är avsett att detektera och reparera små defekter innan de blir stora problem. Katastrofala tak inte dömer i huvudsak en struktur, oavsett hur väl resten av byggnaden är konstruerad.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.