Vad är en kompost lerkruka?

En kompost lerkruka är en behållare som används för insamling av matavfall för kompostering. Även om alla återförslutningsbar kan lufttät behållare användas för att samla köksrester, kompost crocks konstruerade och tillverkade med detta specifika syfte i åtanke. Förutom funktionalitet, många kompost crocks också utformad för att vara ett attraktivt komplement till kök inredning.

I genomsnitt ungefär 25 procent av fast avfall bortskaffas vid kommunala avfallsupplag består av varvet avfall och matrester. Kompostering är ett mycket lätt sätt att återvinna matrester genom att skapa en näringsrik gräsmatta och trädgård gödselmedel som kallas humus. När en kompostering låda placeras på gården, den enda insats som krävs för att skapa humus är att samla in lämpliga matrester från köket och sätta in den i utomhus rutan. Naturen tar hand om resten. De humus produceras kan sedan användas som gräsmatta gödselmedel, marktäckning, och matjorden för nya anläggningar.

Den typiska, kommersiellt tillgängliga kompost lerkruka är gjord av antingen rostfritt stål eller keramik. Formad som en miniatyr soptunna, de vanligaste modellerna är 10,5 till 11 inches (26,67 till 27. 94cm) hög med en diameter 6. 5 till 8 inches (16,51 till 20. 32cm). De keramiska modellerna kommer i en mängd olika nyanser från grundläggande vitt till ljusa grundfärger. Det finns en tillverkare som producerar en kompost lerkruka formad som ett stort, blankt äpple för dem som önskar en ännu mer dekorativ tillvägagångssätt.

Kök kompost crocks är konstruerade för att vara luktfritt, med tätt tätning gummipackningar och utbytbara kolfilter i locket. Biologiskt nedbrytbara liners finns också. Liners är inte obligatoriska, men de kan minska ännu mer på lukt och är användbara när det gäller tid att tömma lerkruka.

En kompost lerkruka eliminerar behovet av att streck ut till bakgården komposten efter varje måltid rengöring. Som med inomhus återvinningskärl kan bekvämligheten med en kompost lerkruka öka sannolikheten för att matresterna återvinns för kompost istället för att kastas bort med icke återvinningsbart avfall. Med en 3-liter (2,84 liter), kapacitet, en typisk kompost lerkruka behöver bara tömmas utomhus två gånger i veckan för en vanlig familj. Använda slutna komposten lerkruka för bortskaffande av äggskal, mal kaffe och grönsaker skalar kan klippa också ner på köket lukt som ofta följer avyttra dessa material i vanliga soptunnor kök papperskorgen.

Den typiska kompost lerkruka får enkelt plats på de flesta köksbänkarna, och med högst en 8-tums (20. 32cm) bas de har en relativt liten yta. De flesta är utrustade med en bail-stil handtag för enkel tömning, även ett biologiskt nedbrytbara liner används. Även utan foder, både i keramik och rostfritt stål versionerna är lätta att rengöra med varmt vatten. De kolfilter kan köpas separat och är effektivt i upp till sex månader.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.