Vad är en Petticoat Mirror?

En underkjol spegel är en liten spegel monterad på en hall konsol eller bord. Vid första anblicken kan en underkjol spegel vara svåra att upptäcka, eftersom det är typiskt nära golvet, men underkjol speglar faktiskt tjäna ett antal viktiga design funktioner. Dessa speglar är vanligast hos formella hall möbler, speciellt som utformad för södra hem.

Enligt legenden är underkjol spegeln namn för att kvinnor skulle använda spegel för att kontrollera deras underkjolar och hemlines innan lämnar huset. Tyvärr är denna förklaring kanske inte riktigt, eftersom alla som har försökt att kontrollera en hemline i en underkjol spegel kan intyga. Det är ofta svårt att se en underkjol spegel när du står rakt framför den, på grund av dess placering, eftersom det vanligtvis är monterad under ett bord, hurts eller hylla, och speglar underkjol typiskt slut kort på golvet, vilket skulle göra det svårt att se botten av hemline i en uppsättning full kjolar.

Mer troligen var underkjol spegeln planeras för hallen konsoler som stod på toppen av trapporna. Människor i angränsande rum kunde se i spegeln från deras rum, lätt att identifiera personer som de gick upp eller ner för trapporna. I huvudsak var en underkjol spegel ett sätt att hålla ett öga på saker och ting utan att vara öppen om det.

Underkjol speglarna kan också göra en hall eller en uppgift känns större, eftersom de återspeglar de mönster på det golv eller väggar till skapa en utökad utseende. Speciellt när två underkjol speglar är ihopkopplade i vinkel som kompletterar varandra, kan de skapa en oändlig hall effekt. Dessutom i en tid när underkjolar ofta var slitna, skulle underkjol speglar ha återspeglat den ofta svaga gas och ljus belysning, vilket gör rummen verkar ljusare på natten.

Många turer i södra odlingar innefattar ett stopp av den "underkjol spegel" och den apokryfiska berättelsen om kontroll underkjolar brukar travade ut. De flesta i södra kvinnor som bar full och komplexa kjolar kunde räkna på stöd från vänner och anställda se till att deras hemlines var snyggt och välordnat innan de lämnar hemmet. Hemlines skulle ha varit mycket mer sannolikt att disarrayed under resa eller när du använder toaletten, i vilket fall en bra vän eller artig gentleman skulle utan tvekan nämna situationen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.