Vad är Luftkvalitet inomhus?

Luftkvalitet inomhus (IAQ) är en populär term som refererar till kvaliteten på inomhusluften i en byggnad. Luftkvaliteten inne i byggnader har blivit allt viktigare, eftersom en byggnader invånare kan drabbas av medicinska besvär som en följd av dålig luft. Otillräcklig inomhusluft kan orsakas av ett antal olika saker.

Radon är en av de största syndarna negativa luftkvaliteten. Detta luktfri, färglös och mycket giftig gas orsakas av försämringen av radium. Radium finns oftast inne i en fastighets ledningar, men det kan också komma från stenig mark under en byggnad. Radon kan orsaka lungcancer, och det dödar tusentals människor varje år.

Även radon kan lätt upptäckas genom att installera radon kit inuti byggnader, fastighetsägare sällan söker efter skadlig gas. Radon kan avlägsnas genom försegling betonggolv, ökad ventilation samt kontroll av vatten rinner system. Bortsett från radon, mögel och andra typer av allergener kan bidra till dålig inomhusluft.

mögel och allergener kan orsakas av många olika saker, men de vanligaste orsakerna är fukt inducerad mögel, och djurs och växters inducerade allergener. Mögel kan växa i hög fuktighet områden med dålig ventilation. Mögel kan växa inne i väggar eller på utsidan av en vägg. För att testa för mögeltillväxt, ett mögel inspektion bör administreras av ett oberoende kontrollföretag.

flyktiga organiska ämnen (VOC) är en annan orsak till att många människor lider av dålig inomhusluft. VOC kan komma från flera olika källor inklusive färg, tapeter, rengöringsmateriel, byggmaterial, möbler och många andra material. Dessa föreningar är både färglös och luktlös, men de kommer att bidra till luftvägsproblem om de ingår i en byggnad.

Orsakerna till bristande inomhusluft nämns ovan är bara några av de saker som bidrar till farlig luft. Men det enda sättet att en byggnad kan testas för luftkvalitet är med hjälp av särskilda tester åtgärder. Om du misstänker att en byggnad du bor eller arbetar i bidrar till dålig hälsa, se till att ringa professionell inomhus testare luftkvalitet.

Det är inte rekommenderat att du låter en fastighetsägare att anlita en fackman. Istället för att undvika intressekonflikter, ring en oberoende expert. När du har fått testresultat, kan du kontakta en fastighetsägare för att få en skadlig gas, eller andra ämne, tas bort.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.