Vad är Ground Orkidéer?

Ground orkidéer är orkidéer som växer i jorden, snarare än i luften, liksom epifytiska orkidéer som många människor är mer förtrogna. Ett antal orkidé arter växer i marken, med Bletilla striata och Spathoglottis plicata är två populära prydnadsfiskar sorter. Människor som är intresserade av allt dessa orkidéer kan hitta dem på några plantskolor och trädgårdsbutiker leverans, eller de kan beställa dem från specialitet odlare.

Dessa växter producerar pseudobulber från vilken bladen och blommorna utvecklas. Bladen brukar vara spjut-liknande och djupa gröna, och kan vara ganska långa i vissa arter. Blommorna växa fram i en klunga på en lång stjälk, och de kan vara lila, vit, gul, eller brokiga, och några sorter som kommer i mer exotiska nyanser. De flesta arter är naturlig för Sydostasien, med Borneo är en region som är särskilt berömd för sin mark orkidéer.

Liksom andra orkidéer, har mark orkidéer utvecklats till att föredra miljön i tropiska och subtropiska regnskog. De föredrar fuktiga, fuktiga miljöer som speglar deras naturliga miljö, och de gillar att odlas i halvskugga. Full solen blir alltför intensiv för dessa orkidéer. Dessa orkidéer är mindre kinkig om med våta rötter än orkidéer som har utvecklats för att växa i luften, men de kan utveckla mögel om de får stanna blöt för länge.

Vissa sorter är mycket sårbara och kommer bara växer bra i zon 11 eller i väl kontrollerade växthus. Andra kanske trivs bra genom zon sex. Kinesiska marken orkidéer är bekant hardy, med fina blommor och blad som kan vara ganska charmiga i trädgården. Människor kan också se marken orkidéer märkta som gul, lila, Bornean eller filippinska orkidéer marken i en plantskola. I stället för att förlita sig på gemensamma namn bör trädgårdsmästare reda på det vetenskapliga namnet på en orkidé så att de kan få ordentlig vägbeskrivning om sin vård.

Förutom att odlas utomhus i trädgården, fältet orkidéer kan också odlas inomhus. De kan vara utmanande att växa än epifytiska orkidéer, eftersom de inte kräver en mycket specialiserad plantering blanda och omsorg. Gillar deras kapell bostad kusiner, när marken orkidéer odlas inomhus bör de utsättas för direkt solljus och försedda med riklig starkt omgivningsljus. Om ett hus är särskilt mörk, kan det vara nödvändigt att använda ett ljusna att lirka marken orkidéer i blomstrande.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.