Vad är en trädgård funktion?

En trädgård funktion är en dekorativ inslag i trädgården design. Många trädgårdar har inslag av olika former, stilar, storlekar och en trädgård funktionen kan tjäna en rad olika funktioner. I vissa fall, till exempel, är en trädgård design kretsar kring en enda kontaktpunkt som en grotta, medan det i andra fall kan trädgården funktioner ska undanstoppad i olika hörn av trädgården att uppmuntra människor att utforska.

Vissa trädgård funktioner är naturliga, som i fallet med kullar, hällmarker, bassänger och floder som finns innan trädgården är installerad. Naturlig del av landskapet är ofta betonas av trädgårdsmästare som vill integrera sin trädgård design med den omgivande miljön. Det är också möjligt att skapa konstgjorda versioner av naturliga egenskaper, en metod som är speciellt vanligt när trädgårdsmästare står inför en intetsägande landskap. Lägga till en reflekterande pool, vattenfall, stora stenblock eller liknande ornament kan göra en trädgård känns mer dynamisk.

Andra trädgård funktioner är tydligt artificiella, som i fallet med strukturer som lusthus. Vatten fontäner, gångar, klippväggar och liknande konstruktioner skulle också kunna övervägas konstlad. Beroende på trädgården uppläggning kan trädgården funktionen tjäna en praktisk funktion, som i fallet med en konstgjord bäck som ger vatten till irritation, eller rent prydnadsväxter, i händelse av en pagod som används för underhållande. Vissa personer blir mer ambitiösa, bygga teatrar i sin trädgård för pastorala föreställningar av teater, musik och andra nöjen.

Garden funktioner kan också ske i form av konstverk. Statyer som säkert kan visas utomhus ibland används som trädgård funktioner, till exempel. Stora konstverk kan bli centrala punkter i trädgården design, och i fråga om en skulptur trädgård, trädgården är utformade för att visa och komplettera konstverk. Skulptur trädgårdar kan visa en mängd olika stilar av skulptur, från verklighetstrogna bronsstatyer som abstrakt konstverk. Trädgården kan i sig vara konstruerade för att vara ett konstverk, vilket skapar en jätte trädgård funktion.

Växter kan även utnyttjas för att göra en trädgård funktion. Topiaries, till exempel prydnadsväxter planteringar genom utbildning och klippa buskar och träd i fantastiska former. Växter kan också formas till häckar, prydnads-gränserna, eller labyrinter. Prydnads-och prydnadsväxter kan organiseras på olika sätt att skapa levande trädgård egenskaper som förändras med årstiderna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.