Vad är en brokig Leaf?

En brokig löv är ett som är minst en annan färg än grönt. Gul, grädde och vitt är de vanligaste färgerna finns på brokiga blad, men många andra är möjliga. Den ytterligare färg kan fokuseras kring blad kant eller visas i ådror, fläckar, ränder eller fläckar på bladen. I de flesta fall fråga om färg är felaktiga eller ojämna i formen. Brokiga blad visar en avsaknad av klorofyll.

klorofyll a och klorofyll b är dominerande pigment som tar i ljus och speglar tillbaka det som gröna. Växter som har olika nyanser av gröna blad har olika mängder av klorofyll i varje blad område. Växter som har andra färger än grönt på bladen har inga klorofyll i de områden-de vanligtvis dominerande klorofyll pigmentet domineras av ett annat pigment. Studier visar att en brokig löv är mer sannolikt att bli svagare i sin vävnad än en grön en och är mer mottagliga för problem som insektsangrepp. Ändå kan brokiga växter frodas när väl omhändertagna och kan lägga till intressanta design möjligheter att på annat grönt landskap.

Till exempel gör Strobe anläggningen, eller Strobilanthes dyeranus , med dess ljusa lila och blå tonade brokiga blad mönster, en iögonfallande gränsen i en trädgård. Den exotiska färger i mitten av den långa, lämnar stort grönt ser nästan som om de var spray-målade på. Tricolor Oyster anläggningen, eller Tradescantia spathacea , har en mer delikat brokiga blad utseende. Den har långa blad smal grön randig på längden i blekt lila och vitt. Brokiga Gummi växter, Fönsterfikus , har bred, slumpmässiga rosa band av färg på vissa av deras annars alla gröna blad.

Medio färgskiftning hänvisar till en brokig löv som har färg i mitten, medan termen, marginate färgskiftning , gäller för färg som gränsar till kant. Anthophyll pigment form gulaktiga färger och antocyaninfärgning pigment skapa rödaktig tonas variegations. Den Musa Siam bananplanta är en speciellt hög och dramatiskt exempel på en röd brokig växt-det kan bli upp till 15 fot (4,572 meter) hög. Dess blad och stjälkar har en röd färg som blir djupare varmare temperaturen blir. Musa Siam bananplantor kan också innehålla en del gula och vita områden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.