Vad är en Yucca rostrata?

långnosad yucca, även känd som Yucca rostrata , växer naturligt i norra Mexiko och västra Texas. Det brukar finnas på bergssluttningar och branta bergsryggar som består av kalksten. Det är en tålig växt som tål många ytterligheter. Ordet rostrata översätter till näbb och anläggningen fick namnet eftersom dess frön liknar till utseendet till näbben på en fågel.

Yucca rostrata har en enda stam och kan växa så högt som 15 fot (4,6 m). Ofta beror det träd som är helt mognat kommer gren och växa flera huvuden. Bladen på Yucca rostrata är en grön-blå färg, flexibel, pekade, och de kontrast fint med de flesta andra träd och växter skapar en fantastisk landskap både hem, företag, och i deras naturliga miljö .

Ett av de enklaste och mest underhållsfria växter, Yucca rostrata kan utvecklas på områden där den får mindre än tio inches (25,4 cm) vatten per år, men Det kan också leva med viss försiktighet i områden som erhåller 40 inches (101,6 cm) vatten varje år. I själva verket, i sin hemländer, den får nästan alla sina vatten från regn under ett fåtal månader om året-resten av året kan det vara extremt torrt. Det är den perfekta anläggningen för torka katastrofdrabbade regioner, vilket kräver ett minimum av vatten. Många människor älskar om för sina xeriscape kvaliteter.

Även om Yucca rostrata tillbringar merparten av sin livstid njuta av solen på den varma mexikanska öknen eller Texas lågland, står det också nästan 100 dagar av året då natt temperaturer dopp mot frysning. Dessa extrema temperaturer påverkar inte långnosad yucca. I själva verket är det en av de härdigaste sorterna av yucca-när det gäller att frysa temperaturer.

I slutet av våren har Yucca rostrata vackra vita blommor som växer i stora klasar. De kontrast med den blå-gröna blad för att göra en anmärkningsvärd Förutom landskapsarkitektur. Blommorna växer i klasar som kan nå en diameter som är två fot (0,61 m).

Trädet endast kräver genomsnitt trädgårdsjord och kan även växa i sand, som liknar dess naturliga öken miljö. Idealet är att marken dräneras väl. Om så är ytterligare organiskt komplettera onödig. Det är resistent mot de hungriga aptit rådjur och kaniner, men dock Yucca rostrata lockar kolibrier. Eftersom det är så härdig, lättodlad växt, det verkar som att det skulle vara ett perfekt komplement till varje trädgård, yard, eller företag.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.